Ora de Sibiu
Știri in direct

Filme bune, atmosferă faină și seri de neuitat – În weekend la Arini Fest Cinema

2.431

Cea de-a cincea ediție Arini Fest Cinema revine în acest weekend la Sibiu. În perioada 3-5 august, în parcul Sub Arini din Sibiu – zona pârtiei de săniuș (strada Mihail Sebastian), publicul este invitat la o serie de evenimente și activități creative și recreative în mijlocul naturii.

Proiecții de filme în aer liber, sesiuni de muzică & visual, jocuri, ateliere de face-painting, pictură și activități sportive, fac parte din programul Arini Fest Cinema din acest an. Publicul este încurajat să organizeze și sesiuni de picnic în spațiile care permit amplasarea de pături, scaune, etc.
Una dintre misiunile Arini Fest Cinema este de a promova, în fiecare an, un nume important al cinematografiei internaționale. Dacă primele ediții Arini Fest Cinema a adus în atenția publicului filme reprezentative semnate de Woody Allen, Wes Anderson, frații Coen și Tim Burton, anul acesta festivalul va face o scurtă incursiune în filmografia regizorului Christopher Nolan. În fiecare seară, începând cu ora 22.00, vom prezenta câte un film reprezentativ pentru acest mare regizor:
– vineri, 3 august – “The Prestige”, avându-i în distribuție pe Christian Bale, Hugh Jackman și Scarlett Johansson, filmul ce a primit două nominalizări la Premiile Oscar, spune povestea a doi ucenici magicieni și competiția care se naște între aceștia;
– sâmbătă, 4 august – “Interstellar: Călătorind prin Univers”, un film SF, ce îi are în rolurile principale pe Matthew McConaughey, Anne Hathaway și Jessica Chastain;
– duminică, 5 august – “Dunkirk”, cu Tom Hardy, Harry Styles, Cilian Murphy. Filmul, regizat și scris de Christopher Nolan, a fost nominalizat la Premiile Oscar 2018, la categoria “Cel mai bun film” și este inspirat din fapte reale. El prezintă povestea evacuării soldaților britanici de pe coasta vestică a Franței, care erau încojurați de armata germană în regiunea Dunkirk, Franța. Filmul a câștigat trei premii Oscar pentru „cel mai bun montaj video”, „cel mai bun montaj de sunet” si „cel mai bun mixaj de sunet” și este povestit din trei perspective, pământ, aer și mare.
“Arini Fest Cinema” propune un concept nou în peisajul cultural al orașului Sibiu, reușind prin identificarea unui loc de desfășurare ideal pentru o proiecție de film – pârtia de săniuș din Parcul Sub Arini, prin intervenții simple în spațiul de eveniment, filme interesante și muzică bună, să atragă un public de calitate și să creeze o atmosferă relaxantă pe tot parcursul proiectului.
Evenimentul este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală, organizată de Agenția Grey Projects și Cameleon PR & Events Expert Srl, cu sprijinul Transilvania Film.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...