Ora de Sibiu
Știri in direct

Lucrări pentru obținerea avizului pentru securitate la incendiu pentru ultimele opt unități de învățământ din Sibiu

984

Doar opt unități de învățământ din municipiu administrate de Primăria Sibiu mai au nevoie de autorizație ISU în prezent, demersurile în acest sens fiind deja în curs, în diverse stadii:

•La grădinițele 15, 22 și 28 lucrările pentru obținerea autorizației ISU sunt în desfășurare, ordinele de începere fiind emise în luna iunie. Lucrările în valoare de 410.000 de lei se vor finaliza în luna august. Ulterior unitățile de învățământ vor depune documentația necesară în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu.
•În cazul grădiniței nr. 5, municipalitatea a efectuat lucrări de investiții în valoare de 580.000 lei în vederea obținerii autorizației ISU. Dupa finalizarea lucrărilor în octombrie 2016, unitatea de învățământ a depus în mai multe rânduri documentația pentru avizarea ISU, dar de fiecare dată au fost dispuse completări cu documente. Arhitectul contractat va opera aceste modificări, iar conducerea unității de învățământ va relua demersurile în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu.
•În cazul grădiniței nr. 42, s-a inițiat o procedură de achiziție pentru execuția lucrărilor necesare obținerii autorizației ISU, s-a publicat în SICAP, dar nu s-a prezentat nici un ofertant. In prezent documentația este republicată în SICAP, cu termen de deschidere a ofertelor în 2 august. Valoarea estimată a lucrării este de 646.000 lei.
•Și în cazul școlii nr. 18, lucrările necesare pentru obținerea autorizației ISU sunt în curs, valoarea acestora fiind de 190.000 lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 12 iunie, cu termen de finalizare a lucrărilor în 12 august. După finalizarea acestora, unitatea de învățământ va depune documentația necesară în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu.
•În cazul Colegiului Național Brukenthal și a Colegiului Tehnic Terezianum, contractele pentru execuția lucrărilor necesare obținerii autorizației ISU se vor semna la începutul lunii august. Valoarea estimată a lucrărilor este de 250.000 de lei. Ulterior se va depune documentația în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu.
Precizăm că în anii precedenți, serviciul specializat din subordinea municipalității a efectuat lucrările necesare obținerii avizului ISU în clădirile altor patru unități de învățământ. După efectuarea lucrărilor necesare care au totalizat o valoare de 2,3 milioane lei, s-a obținut și autorizația de securitate la incendiu.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...