suier
Foto - Monitorul de Cluj

Îl cheamă Șuier și a fost antrenat la Centrul Chinologic de la Sibiu pentru a depista pe cei ce au asupra lor droguri. Câinele este în aceste zile la Cluj Napoca la Untold.

Câinele polițist Șuier, un ciobănesc german în vârstă de 3 ani, verifică participanții la festivalul Untold de la Cluj-Napoca pentru a depista dacă au asupra lor substanțe ilegale. Şuier a fost adus special de la Centrul Chinologic Sibiu al Poliției Române, transmite corespondentul MEDIAFAX. Agentul șef de poliție Lucian Bosânceanu a declarat joi, la festivalul Untold, că Șuier este partenerul lui pe care l-a dresat de când era pui.
”Nu a știut să latre de mic, la început scotea un șuierat și de asta i-am pus numele Șuier. Este partenerul meu de când era pui, îl iubesc, îmi dau viața pentru el și el pentru mine, executăm multe misiuni împreună. Este specializat în detectarea de produse ilegale, a participat la multe misiuni, la festivaluri în țară și în străinătate. Știu ce intenții are, el știe ce vreau de la el, ne înțelegem foarte bine. Are un miros foarte bine dezvoltat, a făcut antrenament, poate descoperi multe tipuri de substanțe ilegale”, a spus Bosânceanu.
Cei doi petrec împreună circa 10 ore pe zi, inclusiv weekend-urile, și se antrenează asiduu pentru depistarea substanțelor ilegale, a drogurilor, inclusiv prin participarea la cursuri de perfecționare în străinătate. Festivalul Untold se desfășoară la Cluj-Napoca în perioada 2 – 5 august.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns