Ora de Sibiu
Știri in direct

Un oraș din Sibiu în topul orașelor cu cele mai proaste rețele de distribuție a apei

1.424

Institutul Național de Statistică a făcut un studiu despre consumul și distribuția apei potabile în localitățile din România. Conform acestuia o localitate din județul Sibiu se află la coada clasamentului.

În Miercurea Sibiului exista un grad redus de echipare a străzilor cu reţele de distribuţie a apei potabile (sub 10% din lungimea străzilor). În aceeași situație se află Bechet (Dolj), Milisăuţi şi Cajvana (Suceava).

Cantitatea de apă potabilă pentru uz casnic distribuită anul trecut consumatorilor s-a ridicat la 561,847 milioane metri cubi, iar consumul mediu zilnic de apă potabilă pentru uz casnic a fost de 85,8 litri/locuitor în municipii şi oraşe, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Cantitatea de apă potabilă distribuită consumatorilor a fost la sfârşitul anului 2017 de 746,401 milioane mc, cu 5,683 milioane mc mai mult faţă de anul 2016, apa potabilă pentru uz casnic reprezentând 75,3% din total.

Pierderile de apă potabilă au fost de 37,3% pe total ţară, iar în municipii şi oraşe de 41%. Acestea au fost cauzate de uzura avansată a conductelor de aducţiune şi distribuţie a apei potabile, precum şi a echipamentelor de captare şi pompare.

În anul 2017, consumul mediu zilnic de apă potabilă pentru uz casnic a fost de 85,8 litri/locuitor în municipii şi oraşe, cu o scădere de 1,1 litri/ locuitor, reprezentând o scădere de 1,3% faţă de anul 2016.

Proporţia apei potabile distribuită consumatorilor care au instalate apometre, în totalul distribuit, este de 95,1%, diferenţa de cantitate de apă potabilă fiind înregistrată în sistem „pauşal”.

La finele anului trecut, lungimea simplă a reţelei de distribuţie a apei potabile era de 82.090,4 km, cu 2.412,8 km mai mare pe total ţară faţă de situaţia existentă la sfârşitul anului 2016. Reţeaua de distribuţie a apei potabile la nivel naţional a crescut în 2017 faţă de anul anterior, în special prin extinderea sistemului centralizat de alimentare în mediul rural cu 1.796,8 km.

În municipii şi oraşe, proporţia lungimii străzilor care aveau reţele de distribuţie a apei potabile, faţă de lungimea totală a străzilor, a fost de 78,7%.

La 31 decembrie 2017, capacitatea totală a instalaţiilor de producere a apei potabile a fost de circa 9,809 milioane mc/zi (cu 131.400 mc/zi mai puţin faţă de anul 2016), iar în municipii şi oraşe a fost de 7,558 milioane mc/zi (cu 46.800 mc/zi mai mult faţă de anul 2016).

Sursa www.agerpres.ro

Primește titlurile instant

Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...