FOTO – Români din Diaspora se întorc în țară, pentru mitingul din 10 august. ”Pit Stop” în fața sediului PSD Sibiu

0 3.742

Românii care s-au pornit luni și marți spre România din țările vest europene în care lucrează, vor face o oprire joi la Sibiu, pentru a participa la Flash Mob-ul celor de la ”Vă vedem din Sibiu”. De aici coloana pleacă spre Capitală, acolo unde românii din Diaspora și nu numai, participă la un miting de amploare împotriva Guvernului PSD.

După ce weekendul trecut cozile de mașini ale românilor care se întorc în țară s-au întins pe o distanță de 10 kilometri, un nou val de români pleacă din Marea Britanie. Mai multe imagini publicate din Portul Dover arată coloane de mașini, fluturând steagul României în timp ce așteaptă la vamă. ”Pe 9 august ora 07:00 coloana din Diaspora ajunge în Vama Borș. Orădenii îi vor întâmpina cu bucurie după care vom porni către București. La ora 12:00 Coloana va ajunge la Cluj unde toți clujenii sunt invitați să ni se alăture.În jurul orelor 15:00 coloana va ajunge la Sibiu unde se alătură coloana din Arad, Timișoara, Deva și Alba Iulia. Protestatarii vor merge la sediul PSD Sibiu pentru un flashmob `Fără penali în funcții publice`. Seara Coloana va ajunge la Pitești unde va participa la un protest în centrul Piteștiului. Vineri, 10.08.2018, la ora 09:00 toate coloanele reunite din Diaspora și din țară vor pleca de la kilometrul 110 de pe A1 Pitești către București.”, spun organizatorii evenimentului de pe Facebook, intitulat ”Coloane către București! Diaspora vine acasă!”.
Peste 120.000 de persoane au tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II în weekend, majoritatea fiind înregistrate la intrarea în ţară, unde coloanele de maşini de pe autostrada pan-europeană au ajuns la zece kilometri. Cele mai multe dintre persoanele care au venit în România sunt muncitori români stabiliţi în ţări europene, care afirmă că s-au întors acasă fie pentru a petrece vacanţa, fie pentru protestul anunţat de românii din diaspora în 10 august, în Piaţa Victoriei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.