Ora de Sibiu
Știri in direct

Proiect de implicare culturală, educațională și socială în Muzeul Astra – Tema e specială

448

În perioada 8 – 10 august, Muzeul ASTRA desfășoară prima etapă a proiectului Asta știu eu despre satul meu, finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul ariei tematice educație prin cultură.

Adresat elevilor ciclului primar și gimnazial din trei localități din mediul rural – Nou Român, Copșa Mare și Valea Viilor, proiectul este o continuare a inițiativei Muzeului ASTRA de implicare în zonele defavorizate cultural, în care participarea locuitorilor la actul cultural este limitată, începută în cadrul programului Muzeul se implică în județ.
,,Prin ateliere de storytelling și joc de rol, educație antreprenorială, sesiuni de instruire în arta fotografică și documentare, copiii vor fi inițiați în munca de cercetare, ca mai apoi să investigheze și să descopere, în satul lor, lucruri de valoare, care merită să fie păstrate și transmise mai departe (patrimoniu construit, meșteșuguri, obiceiuri, personalități/personaje, rețete de bucate, povești sau legende locale). Această primă etapă va consta într-o vizită în fiecare dintre cele trei localități cu scopul de a prezenta proiectul în cadrul comunității și de a-i instrui pe cei 60 de elevi participanți cu privire la activitățile ce urmează a se derula. Meșteșugarii și meșteșugurile, casele tradiționale, cadrul natural și gastronomia locală vor fi descoperite și redescoperite de către copii cu sprijinul celor trei echipe de lucru formate fiecare din patru specialiști din partea muzeului și câte un voluntar.”, a declarat Diana Roman, coordonator proiect
Elevii vor realiza o hartă a comorii, plecând de la locul preferat din sat, vor descrie obiceiurile satului și vor învăța să realizeze scurte texte descriptive prin care să își promoveze propria localitate. Toate informațiile și noile aptitudini dobândite de copii vor fi valorificate în cadrul expozițiilor realizate de aceștia în fiecare din cele trei localități.
Proiectul cultural este co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național cu suma de 61.000 lei.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...