Ora de Sibiu
Știri in direct

Vibrația fluierului sus, pe munte la Jina

1.012

Filmul Vibrația fluierului, în regia lui Dumitru Budrala, a fost proiectat în avanpremieră sâmbătă, 4 august, în cadrul Festivalului ”Sus pe muntele din Jina”. Participanții la festival au urmărit cu mare interes filmul, proiectat pe un ecran imens, în aer liber.

Filmul despre frumusețea muzicii păstorilor, metafizica cântecului de fluier, acest instrument vechi care i-a însoțit dintotdeauna pe crestele munților, a uns la suflet publicul.
Participanții la festivalul din Jina au vizionat cu emoție, în răcoarea nopții, pe marele ecran, stenografia universului mioritic surprins de regizor, unde o simplă salamandră capătă conotații profunde, devenind simbolul forței și a triumfului în luptă. Ielele sunt o călăuză a cântăreților din munți, iar sunetul fluierului se arată ca o notă mistică, ce-i trimite spre un tărâm magic pe cei care, dintr-un singur suflu, pot reda de nouă ori aceeași temă.
“Ne bucurăm foarte mult că am avut onoarea să prezentăm în premieră absolută filmul VIBRAȚIA FLUIERULUI, aici, chiar în inima acestei tradiții. O surpriză extrem de plăcută a fost interesul copleșitor al oamenilor pentru acest film. Publicul atât de numeros care a urmărit filmul minut de minut în tihna nopții, exprimă interesul și nevoia oamenilor de a descoperi spațiul fizic în care trăiesc, dar și poveștile reale sau imaginare care se leagă de aceste locuri ce rezonează în sonorități inedite”, a declarat Dumitru Budrala după proiecția filmului.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...