ceaun

Nu mai puțin de patru bucătari din Sibiu vor găti în acest sfârşit de săptămână după reţete tradiţionale vechi de sute de ani. Totul se petrece în Piaţa Mică din centrul istoric al Sibiului.

„Ca noutate, vom pregăti un berbecuţ haiducesc în jar, reţetă veche care nu ştiu să se mai fi pregătit în Sibiu, cel puţin nu în cadrul evenimentelor de genul acesta”, a declarat joi, pentru AGERPRES, organizatorul festivalului culinar, Teodor Boantă.
Bucătarii vor prepara ciorbă de fasole cu ciolan afumat, supă de vişine cu smântână care se serveşte rece, berbecuţ haiducesc îngropat în jar cu legume, păstrăv la plită cu mămăliguţă şi mujdei, tocană de vită la ceaun şi ca desert lapte de pasăre şi vuţe cu nucă şi zahăr pudră. O porţie din mâncărurile tradiţionale de la festival va costa între 7 şi 21 de lei. Denumit „Hai la masă! Reţete demult uitate, reţete redescoperite!”, acest festival culinar este promovat sub egida Sibiu Gastronomică Europeană.

Comentariul meu

Lasă un răspuns