masini diaspora

Zeci de persoane i-au așteptat în vama Borș pe primii români care au venit în mod organizat, în coloane de mașini în țară pentru a participa la mitingul de vineri din București. Coloana ajunge joi la 15.00 în Sibiu și oamenii vor protesta în fața sediului PSD.

Orădenii, unii cu pancarte sau cu tricouri cu #rezist sau #FărăPenali, i-au așteptat în vama Borș pe românii din Diaspora și i-au aplaudat. La rândul lor, șoferii claxonau atunci când treceau pe lângă ei, anunță Digi 24. De asemenea, unii dintre românii veniți pentru protestul din 10 august, de la București, au oprit și au stat de vorbă cu cei care îi așteptau.
„Vrem o țară ca afară, democrație reală în România, pe care încă nu o vedem. Vrem să vedem un protest pașnic, nu venim cu violențe. Ați văzut că ne-au verificat. Nu suntem organizații paramilitare cum se minte pe la anumite posturi. Vrem să ridicăm țara să fie alături de noi, că nu suntem singurii nemulțumiți”, a declarat un român venit din Marea Britanie.

El a mai spus că în prima zi speră să vină un milion de oameni, iar sâmbătă să fie atins numărul de un milion de români la Guvern. „Pentru ce trebuie să facem (drumul, n.red.) a fost o plimbare în parc”, a adăugat un alt român.

Comentariul meu

Lasă un răspuns