tren deraiat

Un tren de marfă a deraiat duminică dimineață în județul Dolj. Un pod s-a rupt și șapte vagoane au căzut într-o râpă. Mecanicul de pe locomotivă era băut bine.

Traficul feroviar este blocat în județul Dolj, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea, după ce un tren de marfă încărcat cu biodisel a deraiat duminică dimineață. Podul peste care a trecut trenul deraiat s-a rupt sub greutatea garniturii.
Cătălin Cotoc, prim-adjunct din cadrul ISU Dolj, a declarat pentru MEDIAFAX că pe pod erau două linii de cale ferată, dintre care una în construcție. ”E posibil ca dintr-o eroare a mecanicului trenul să fi intrat pe linia aflată în construcție, podul s-a rupt, iar vagoanele au deraiat”, a spus Cătălin Cotoc.

Potrivit acestuia, podul s-a rupt pe o distanță de 50 de metri. Aceeași sursă susține că cinci vagoane au căzut în râpă, iar trei sunt la această oră în pericol de cădere. La rândul său, prefectul județului Dolj, Dan Purcărescu, a declarat pentru MEDIAFAX că există pericol de poluare. „Problemă de explozie nu este, este o problemă de poluare, pentru că sub acest pod trece un pârâu care ajunge în Jiu. Deja avem reprezentanții de la Apele Române, așteptăm soluția de neutralizare și să sperăm că nu o sa fie un impact deosebit asupra mediului”, a spus Purcărescu. Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a informat că trenul de marfă aparține unui operator privat și avea 23 de vagoane. Trenul circula pe distanța Slobozia – Veche Curtici și transporta produse petroliere.

Mecanicul era beat
Mecanicul trenului de marfă care a deraiat în județul Dolj era băut. Pe numele lui se va întocmi dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența băuturilor alcoolice.
”A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat. Se întocmește dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența băuturilor alcoolice, infracțiune specifică lucrătorilor de cale ferată, și distrugerea sau semnalizarea fazică. În cazul producerii unor accidente feroviare, în ambele situații este pedeapsă de la trei la zece ani închisoare”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu