pieton lovit trecere medias

Anul trecut, în luna august, un accident cumplit petrecut în Mediaș a luat viața lui Andrei Moga, un tânăr de 23 de ani. A fost lovit în plin, chiar pe trecerea de pietoni, de un alt medieșan, Mihai Lukacs, atunci de 24 de ani. Șoferul participa la curse ilegale de mașini. Acum a primit sentința de 3 ani de închisoare, dar părinții lui Andrei consideră că e prea puțin.

”Nu suntem mulțumiți de sentință. Considerăm că trei ani este prea puțin. Dar astea sunt legile în România, sunt protejați infractorii. Dar, oricum, pe mine nu mă ajută în niciun fel dacă face 1 sau 5 ani de închisoare. Ar fi mult mai important să se auto educe el, să își schimbe comportamentul pe care l-a avut la tribunal”, spune Florin Moga, tatăl victimei.

Familia Moga a primit în primă instanță o despăgubire de 500.000 de euro. ”Banii nu ne încălzesc, Andrei e tot acolo…Pentru Mediaș este o sumă mare, dar să vedem, dacă mai departe va rămâne suma asta, va fi mai mică, mai mare…”, spune Florin Moga.

CITEȘTE AICI SENTINȚA DATĂ DE JUDECĂTORI LUI MIHAI LUKACS

Familia vrea încă un copil
Andrei era singurul copil al familiei Moga. Cei doi părinți își doresc acum un alt copil care speră ei, să le aline suferința și dorul pentru Andrei. ”Soția mea are 45 de ani, dar este foarte curajoasă. Face tratamente pentru a rămâne însărcinată, pentru că își dorește enorm un alt copil. Pe asta ni se duc banii și o parte din ceea ce vom primi ca despăgubiri”, spune Florin Moga.

VEZI AICI FOTO ȘI VIDEO DE LA TRAGICUL ACCIDENT

Cât despre Andrei, tatăl lui spune că de când a murit lumânările nu s-au stins niciodată. ”Mereu ard lumânări la cimitir, la locul accidentului și acasă. De un an de zile nu s–au stins. Mergem la cimitir și la 1 noaptea. Ne lipsește enorm. El era cel care ne aduna la ședință, cum spunea el, atunci când aveam ceva de rezolvat. Ne făcea un ceai, o cafea, și spunea haideți al ședință, să discutăm. Și povesteam…”, își amintește îndurerat tatăl lui Andrei.

Părinții lui spun că o parte din banii din despăgubire îi vor folosi pentru a termina casa începută acum trei ani, și care era visul lui Andrei. ”Era tare mândru de ea, își dorea să o terminăm. Din banii de încălzire am făcut înmormântarea…”, spune Florin Moga.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu