licu2 ©rollercoaster pr

Documentarul „Licu, o poveste românească”, regizat de Ana Dumitrescu și recompensat cu marele premiu la Festivalul Dock Leipzig 2017, va avea o proiecție de gală sâmbătă, 25 august, de la ora 18:00, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu.

Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, în prezența protagonistului Liviu Canțer.
Produs de compania Jules et Films, documentarul vorbește despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. „Licu, o poveste românească” este o meditație despre propria condiție și efemeritate. Marginal evenimentelor mari, Licu este eroul propriei povești: un pensionar șarmant, cu darul vorbirii și cu o șăgălnicie caldă, neatinsă de cinismul timpului. Licu își țese povestea lui și a familiei sale de mult dispărute prin interstițiile narațiunii noastre naționale. Regizat, filmat și montat de Ana Dumitrescu, a cărei prezență e simțită în fiecare cadru din casa foarte familiară a lui Licu, documentarul este pe cât de intim pe atât de stilizat într-un alb-negru extrem de cinematografic, ce ridică banalitatea istoriei la rang de artă.
„Licu, o poveste românească” va avea șase proiecții la Sibiu, în paralel cu lansarea națională în cinematografe, în perioada 24 – 26 august 2018, de la orele 18:00 și 20:00, la sala de la parterul Teatrului „Gong”. Accesul publicului la oricare din proiecții se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului, de luni până vineri, între orele 10:00 – 17:00 sau prin rezervări la adresa organizare@teatrulgong.ro (vă rugăm să specificați numele, data și ora proiecției, precum și numărul de bilete). Costul unui bilet este de 10 lei, tarif unic. Biletele vor putea fi achiziționate începând de marți, 14 august.
„Licu, o poveste românească” este lansat în România de ROLLERCOASTER PR, și distribuit la nivel internațional de Taskovski Films. Documentarul are o durată de 86 de minute și este recomandat tuturor categoriilor de vârstă (AG – audiență generală).

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns