tamulis, gheorghe și gavriloaia au semnat cu csu sibiu

CSU Sibiu și-a acontat serviciile unui ”sniper” din ”țara sniperilor”, Lituania. Justas Tamulis are 24 de ani, 1.94 metri și poate acoperi pozițiile de extremă și fundaș. Dragoș Gheorghe, jucător care a evoluat și în ultimii doi ani pentru echipa noastră, continuă alături de CSU Sibiu, iar Aurelian Gavriloaia se alătură și el familiei galben-albastre.

Crescut în școala marelui Arvydas Sabonis și trecut apoi în academia Zalgiris Kaunas, Tamulis a fost coleg în generația 1994 cu Marius Grigonis (Tenerife, Alba Berlin), Lukas Lekavicius (Panathinaikos) sau Tomas Dimsa (Varese). Împreună ei au jucat și la toate loturile naționale ale Lituaniei, trecându-și în cont argintul la Campionatele Europene Under 16 și Under 19, bronzul la Campionatul Mondial U19 și aurul în 2017 la Jocurile Mondiale Universitare. În țara sa natală, Justas a evoluat pentru echipa satelit a lui Zalgiris, pentru Nevezis și Pieno Zvaigzdes, jucând atât în Baltic League, cât și în Fiba Eurochallenge. La 19 ani a bifat o perioadă scurtă în cea de-a doua liga spaniolă, dar și-a dorit să revină acasă pentru a putea prinde mai multe minute. În sezonul trecut, noua extremă a lui BC CSU Sibiu a avut prestații solide în cupele europene, reușind să treacă cu Nevezis de prima fază a grupelor și să încheie cu medii de 10.2 puncte (45.5% de la 3puncte), 1.9 recuperări și 1.8 pase decisive. În campionat, Nevezis s-a calificat în playoff dar a fost eliminată din primul tur de campioana en-titre Zalgiris Kaunas. În LKL, Justas a bifat aproape 7 puncte pe meci cu 36% de la distanță și 88% de la libere.
Recomandat drept un shooter veritabil de conducerea lui Zalgiris Kaunas, Paulius Montiejunas și Robertas Javtokas, tânărul lituanian li se va alătura colegilor săi la reunirea lotului, pe 20 august.

Dragoș Gheorghe, al treilea sezon alături de CSU Sibiu
Extrema de forță Dragoș Gheorghe și-a prelungit contractul cu BC CSU Sibiu pentru sezonul viitor. Jucătorul de 2.00 metri înălțime a bifat 14 meciuri în ediția precedentă a Ligii Naționale cu 9.1 minute jucate, 3.7 puncte și 2.4 recuperări. Cel mai bun meci al său a fost cel cu Dinamo, din luna martie, Dragoș izbuting atunci primul ”double-double”, 21 de puncte și 10 recuperări. Totdată, el a fost component al echipei naționale a României la Campionatul European U20 și la Universiada din 2017 (Taipei), iar în această vară a contribuit la medalia de bronz obținută de echipa noastră în cadrul primei ediții a Ligii Naționale 3×3.
Ultimul tânăr înregimentat este Aurelian Gavriloaia, jucător școlit de ACS Dan Dacian și trecut prin programul de excelență CSM Steaua București. Născut pe 21 ianuarie 2001, ”Aurică” este un baschetbalist polivalent de 1.96 metri. El a fost un om de bază al loturilor naționale de juniori, fiind la Campionatele Europene Under16 și Under18 unul dintre principalii realizatori ai tricolorilor. Mediile sale totale la aceste trei ediții au fost de 9.9 puncte, 6.1 recuperări și 2 pase decisive. Sibienii l-au putut vedea pe cel mai tânăr jucător din lotul lui Dan Fleșeriu în cadrul Turneului Final U18 organizat la Sibiu în acest an. Gavriloaia a fost desemnat cel ma bun jucător al competiției, cifrele sale fiind elocvente: 15.2 puncte, 9.3 recuperări și 3.2 pase decisive.
Lotul lărgit al lui BC CSU Sibiu va fi completat de sportivi sibieni, câțiva dintre ei – pe care îi vom anunța în curând – urmând să se alăture echipei galben-albastre încă din presezon, având șansa să concureze pentru un loc în rotația de bază de-a lungul noului sezon al Ligii Naționale. Vă amintim că regula impusă de Federația Română de Baschet este de a folosi în permanență un sportiv sub 23 de ani în primele două sferturi ale fiecărui meci din Liga Națională sau din Cupa României.
În acest moment, lotul CSU Sibiu este complet.
Fundași: Lucas Tohătan, Mirel Dragoste, Kevin Hardy,
Extreme: Monyea Pratt, Justas Tamulis, Alex Varga, Aurelian Gavriloaia, Wilhelm Brosser,
Pivoți: Isaiah Philmore, Dragoș Gheorghe, Randal Falker, Chris Cooper

Ultima oră

Comentariul meu