Ora de Sibiu
Știri in direct

Începe Festivalul Medieval de la Sibiu. Va fi o ediție de top

2.180

Vineri, 24 august 2018, începe la Sibiu cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Medieval „Cetăți Transilvane”, ce va aduce în Piața Mare sute de personaje de Ev Mediu: cavaleri, domnițe, bufoni, trubaduri și menestreli.

Timp de trei zile, de vineri, 24 august, până duminică, 26 august, peste două sute de artiști din România, S.U.A., Belarus, Serbia și Letonia, alături de negustori și breslași din toată țara, vor transforma Piața Mare într-un tablou vivant al Evului Mediu. Nu vor lipsi din program defilările cu cai, spectacolele pirotehnice, atelierele meșteșugărești ale Calfelor Călătoare, concertele de muzică medievală și spectacolele de teatru, dar nici spectacolele pentru copii.

Turnul Dulgherilor, punctul de start al paradei de deschidere a festivalului
În acest an parada de deschidere a festivalului va lua startul de pe Strada Cetății, Turnul Dulgherilor, vineri, 24 august, de la ora 21:00, și va continua pe traseul Parcul Cetății (Aleea Celebrităților) – Bulevardul Nicolae Bălcescu – Piața Mare. În paradă vor defila alături de toți artiștii invitați la festival și patru cai de rasă, aduși la Sibiu de Clubul de Echitație Transylvania. Seara de vineri va continua cu un concert al trupei Strella Do Dia din Portugalia, aflată în premieră la Sibiu, începând cu ora 21:30 și se va încheia pe fântâna arteziană din Piața Mare cu un spectacol pirotehnic al trupei Sirius, o alta premiera a serii, de la ora 22:30.

Spectacole de teatru și ateliere în „Festivalul celor mici”
O secțiune distinctă în ultimii ani în programul festivalului o reprezintă programul de spectacole și activități pentru copii, intitulat generic „Festivalul celor mici”. Anul acesta, copiii vor avea parte la Festivalul Medieval „Cetăți Transilvane” de ateliere interactive (herladică, pictură, muzică și teatru, picioroange, poiuri și jonglerii, basoreliefuri, confecționare brățări și păpuși textile), dar și de spectacole de teatru de păpuși, susținute de companii de teatru din țară. Programul complet al atelierelor și spectacolelor de teatru pentru copii este publicat pe siteul oficial al festivalului www.fmct.ro .

Patru companii de reconstituire istorică vor fi prezente în Piața Mare
Ordinul Cavalerilor Anacroniști, Cavalerii Cetăţii Roşii, Paladinii de Terra Medies și Compania Terra Ultrasilvana își vor instala, vineri, taberele medievale în Piața Mare din Sibiu și pe toată perioada festivalului vor prezenta publicului demonstrații de lupte medievale, expoziții de arme și armuri, spectacole de animație stradală, spectacole de teatru după scenarii istorice, spectacole de dansuri medievale, jocuri interactive etc.

Crispus the Art of Fire, în închiderea festivalului, duminică, 26 august
Festivalul se va încheia duminică, 26 august, la ora 22:20, cu spectacolul pirotehnic impresionant al trupei Crispus din Sibiu. Informații complete despre programul acestei ediții a evenimentului sunt publicate pe siteul oficial al festivalului www.fmct.ro. Festivalul este organizat de optsprezece ani la Sibiu de către Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Primește titlurile instant

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...