Prefectura Sibiu vrea garduri electrice pe autostrada Sibiu – Orăștie împotriva urșilor

1 960

Ca urmare a incidentelor petrecute în ultimele trei zile pe Autostrada A1, în zona Săliște, în care doi urși au pătruns pe carosabil și au fost accidentați mortal de autovehicule, prefectul Adela Muntean a convocat luni o ședință de lucru cu toți factorii implicați în gestionarea situației.

Reprezentanții Direcției Silvice, Secției Autostrăzi Sibiu, Agenției pentru Protecția Mediului, Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu, Inspectoratului de Poliție al Județului, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai fondurilor de Vânătoare Săliște și Apoldu, precum și primarul orașului Săliște au analizat situația și au convenit asupra măsurilor de urgență ce se impun.
CITEȘTE ȘI: FOTO – Încă un urs omorât de o mașină pe autostrada Sibiu Orăștie. Este al doilea în câteva zile
Prefectul Adela Muntean a subliniat că este necesară îndepărtarea urșilor din apropierea autostrăzii, recomandând administratorilor fondurilor de vânătoare să intervină cu celeritate. Astfel, vânătorii vor efectua “goane de împingere” a urșilor spre zonele mai înalte.
Totodată, a fost analizată posibilitatea amplasării unor garduri electrice pe segmentele împădurite ale autostrăzii, în zona Aciliu – Miercurea Sibiului. Acestea nu sunt periculoase pentru animale și reprezintă o soluție eficientă de protecție a urșilor, dar și a oamenilor care circulă pe autostradă și riscă să fie implicați în accidente rutiere, din cauza urșilor intrați pe carosabil.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. OVIDIU scrie

    Am informatii, nu pot spune de unde, ca ursii tomberonezi din Brasov, au fost relocati in zona Poplaca – Rasinari – Padurea Dumbrava, exact pe unde alergam si iesim la plimbare cu bicicletele, chiar impreuna cu copiii. Acum fac si legatura de ce au pus si panourile de avertizare cu Atentie la Animale Periculoase. Este strigator la cer. Cer sa se faca imediat o ancheta si trasi la raspundere INCONSTIETII care au facut asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.