Ora de Sibiu
Știri in direct

VIDEO FOTO O tânără talentată din Sibiu are șansa să ajungă a doua Lady Chef din România

1.986

Sibianca Andra Andriuc va reprezenta România în finala Concursului Tânăr Bucătar European, care va avea loc între 25 şi 27 noiembrie, în Irlanda, după ce a câştigat duminică seara, competiţia locală. Tânăra bucătăreasă de la Restaurantul Jules este atât de talentată încât a impresionat și pe prima Lady Chef din România, președinta juriului Cornelia Ghișoi.

Posibilă viitoare Lady Chef a României
Preşedintele juriului de la Sibiu, Cornelia Ghişoi, singura Lady Chef din România, a declarat la finalul concursului culinar din Piața Mare, că ea crede că Andra Andriuc este „viitoarea Lady Chef”. „Te felicit şi pentru povestea din spatele preparatului, pentru că este extrem de importantă. Cred că este viitoarea Lady Chef”, a spus Cornelia Ghişoi.

Păstrăvul – peștișorul de aur pentru Andra
Andra Andriuc a câştigat finala de la Sibiu, cu o saramură de păstrăv. Aceasta a vrut să pună toată prospețimea munților din județul Sibiu, într-o farfurie modernă. „Modul meu de a mă exprima prin mâncare este profund influenţat de zona din care provin. (…) Preparatul meu are la bază un păstrăv, un peşte alb, cu un gust curat, bine definit, care ne duce cu gândul la apele din zona munţilor din Mărginimea Sibiului, care ne oferă peştele proaspăt. Pe lângă peşte m-am gândit să adaug icrele de păstrăv, parcă puţin uitate în zilele noastre în reţete, pentru culoarea, textura şi gustul său inconfundabil. Am alăturat ardei, roşii, ceapă, majoritatea legumelor ce le găsim în orice gospodărie, ce le avem la îndemână”, a declarat Andra Andriuc.

Studentă și bucătar
În vârstă de 21 de ani, Andra Andriuc este studentă la Facultatea de Socio Umane din Sibiu şi bucătar la Jules în Sibiu, ceea ce înseamnă că avem șansa să degustăm preparatele ei. Andra s-a remarcat prin echilibru. Andra a început să se perfecționeze ca bucătar la Școala Adi Hădean, celebrul bucătar cunoscut în urma show-urilor tv. „Vedeţi în faţa dumneavoastră un om extrem de echilibrat, chiar dacă aici a avut emoţii, la bancul de lucru nu a avut emoţii deloc. Echilibrată, fără emoţii, relaxată şi chiar în ultimul era stăpână pe ea. (…) Te felicit şi pentru povestea din spatele preparatului, pentru că este extrem de importantă”, spune Lady Chef Cornelia Ghişoi despre Andra.

Andra, noul ambasador bucătar al Sibiului
Andra ne va reprezenta la concursul din Irlanda și este noul ambasador al Sibiului Regiune Gastronomică Europeană 2019. Suntem primii în România care vom avea o regiune gastronomică recunoscută în Europa. Andra a învins alți 17 concurenți tineri bucătari talentați din Sibiu, cu un păstrăv și multă iscusință, dovadă că a reușit să reintepreteze o rețetă locală, cu succes. Ora de Sibiu vă arată în exclusivitate povestea în imagini a Andrei care a impresionat un juriu format din bucătari premiați și recunoscuți internațional

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...