Week-end cu record de vizitatori la Muzeul în Aer Liber din Sibiu

0 278

Finalul de săptămână a fost unul grandios pentru Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului. Evenimentele organizate aici au atras zeci de mii de vizitatori, sibieni, dar și turiști.

Mai exact, în perioada 15-19 august 2018, Muzeul ASTRA a înregistrat 25.982 vizitatori.

La Târgul Creatorilor Populari din România, ediția a XXXV-a au fost prezenți peste 250 meșteri populari din toate zonele etnografice ale țării, dar și din Republica Moldova. Proiectul s-a desfășurat în contextul Anului European al Patrimoniului Cultural (EYCH 2018).

Aniimatiile cu diverse ipostaze ale țăranului român din perioada Primului Război Mondial până la Marea Unire au atrs și ele vizitatorii. Țăranul român de la Război la Unire este o inițiativă derulată prin Programul Centenar, finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Departamentul Identitate Națională – România Centenară. În cadrul animațiilor culturale din program au fost ilustrate sarcini din gospodărie pe care le rezolvau bărbații aflați în permisie.

Recital extraordinar al Mariei Casandra Hausi cu doine si cântece de cătănie a fost și el un punct de atracție pentru cei care au ajuns în Muzeu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.