masina volan dreapta conditii dure 29166

Pare greu de crezut, dar autoritățile române au luat o decizie care stârnește mari controverse. Mai pe românește mașinile noi cu volan pe dreapta nu pot fi înmatriculate în România. Cele second hand însă nu se supun noilor reglementări.

Ministrul Transporturilor, impreuna cu Registrul Auto Roman, tocmai au modificat regulile de omologare. Ministrul a semnat un ordin prin care nu mai poate fi omologata in Romania o masina NOUA cu volan pe dreapta, anunță 4tuning.ro. Adica masinile cumparate NOI, care au volanul pe dreapta, nu pot fi omologate si inmatriculate in Romania. Dar cele second-hand da, atata timp cat au mai fost inainte inscrise intr-o tara membra UE.
Noua modificare este o prostie cum nu am mai auzit vreodata. Cine, vreodata, candva, s-a dus sa-si comande o masina noua in Romania si a cerut sa fie cu volan pe dreapta? Cine vreodata si-a cumparat masina noua cu volan pe dreapta ca sa o inmatriculeze in Romania? Sau cine si-a comandat chiar din Anglia masina noua, dupa care a adus-o in Romania, ca sa o inscrie? Absolut nimeni, niciodata.
Atunci, de unde aceasta modificare? Modificarea a venit la presiunea Politiei Rutiere si a opiniei publice de a lua niste masuri impotriva masinilor cu volan pe dreapta, care produc accidente grave. Si, asa cum ii sta bine unui guvern PSD, a luat o masura de ochii lumii, total inutila, care nu vizeaza nimic.
O lege utila ar fi fost daca erau interzise total masinile cu volan pe dreapta, fie ele noi sau second-hand. Din pacate, acest lucru nu se poate, atata timp cat Marea Britanie, locul din care provin 99% din masinile cu volan pe dreapta, este inca membra a UE. Cand aceasta va iesi oficial, pesemne peste 2-3 ani, vom putea vorbi de o masura eficienta de interzicere a acestor vehicule periculoase.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu