control rar
Foto Arhivă

În primele șase luni ale anului reprezentanții Registrului Auto roman au verificat în trafic, în județul Sibiu, 879 de autovehicule. Dintre acestea 28.66% au fost neconforme, iar o mașină prezenta pericol iminent de accident.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție.

La nivel național, Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale lui 2018, 33.726. de vehicule. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme., iar 1700 prezentau pericol iminent de accidente.

La nivel național, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.
În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Directorul General al Registrului Auto Român, George Adrian Dincă menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns