Pericol în școli: Zeci de clădiri din județul Sibiu nu au autorizație de securitate la incendiu

311

La mai puțin de o lună până la începerea unui nou an școlar zeci de clădiri ale unităților de învățământ din tot județul Sibiu nu au obținut din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență autorizația de securitate la incendiu. Mai exact, 56 de clădiri ale 37 de unități de învățământ nu au toate actele în regulă. În schimb, asigură Inspectoratul Școlar, toate cele 314 unități școlare de stat și 30 de unități de învățământ privat au autorizație sanitară de funcționare.

Dintre acestea, 105 unităţi cu personalitate juridică de stat posedă autorizaţia de securitate la incendiu, iar 37 de unităţi şcolare nu au această autorizaţie. Dintre acestea 8 sunt școli din municipiul Sibiu, 2 din municipiul Mediaș, 2 din Rășinari şi câte o unitate şcolară din Agnita, Copşa Mică, Dumbrăveni, Sălişte, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Tălmaciu, Bazna, Dîrlos, Gura Râului, Laslea, Loamneș, Ludoş, Marpod, Mihăileni, Moşna, Orlat, Poiana Sibiului, Roşia, Şelimbăr, Șeica Mare, Şura Mică, Tilişca, Turnu Roșu şi Vurpăr (în total 56 de clădiri).

De asemenea, 7 unități de învățământ privat nu posedă autorizaţia de securitate la incendiu.

Conducerea ISJ Sibiu a desfășurat o întâlnire cu directorii unităților de învățământ care nu posedă autorizaţia de securitate la incendiu în luna iulie 2018, urmând ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin jumătate dintre aceste unități de învățământ să obțină această autorizație.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.