Sondaj – PSD are 35 la sută, iar PNL 19 procente. Partidul lui Cioloș e pe trei!

1.923

Dacă duminică ar fi alegeri parlamentare PSD ar avea 35 de procente, PNL-19 procente, iar ALDE-10 procente. USR ar fi pe patru cu opt la sută din opțiunile de vot. Surpriza o reprezintă Mișcarea România Împreună, a lui Dacian Cioloș.

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Un sondaj realizat de Sociopol arată că, în cazul în care ar fi duminica viitoare alegeri parlamentare, PSD ar avea un scor de 35%, PNL de 19%, ALDE-10% iar USR-8%. De cea mai mare încredere se bucură Raed Arafat – 59%, urmat de Klaus Iohannis – 33% și Gabriela Firea – 26%. Potrivit sondajului Sociopol, institut coordonat de sociologul Mirel Palada, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastră cu reprezentanții cărui partid ați vota, dintre următorii?” 35% dintre repondenții au spus PSD, 19% – PNL, 13% – MRÎ (partidul fondat de Dacian Cioloș), 10% – ALDE 10%, 8% – USR, 4% – UDMR, 3% – Pro România, 3% – PMP, 2% – PER, 1% -PRU 1%, 1% – PNȚ-CD 1% și 1%-Independeți.

Iohannis la 33 la sută încredere
La capitolul încrederea persoane publice politice, de cea mai mare încredere se bucură șeful DSU, Raed Arafat cu 59%, urmat de președintele Klaus Iohannis cu 33%, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea cu 26%, Laura Codruța Kovesi – 25%, Mircea Diaconu – 23%, Dacian Cioloș – 22%, Călin Popescu-Tăriceanu – 20%, Corina Crețu – 20%, Mugur Isărescu – 19%, Liviu Dragnea – 15%, Victor Ponta -13%, Viorica Dăncilă – 13%, Traian Băsescu – 12% și Ludovic Orban – 8%.
La întrebarea, “Considerați că România în momentul de față se îndreaptă într-o direcție bună sau într-o direcție greșită?”, 73% au răspuns că într-o direcție greșită, 14% – într-o direcție bună și 13% dintre repondenți au spus “nu știu” sau “nu răspund”, conform sursei citate.
Un procent de 60% dintre repondenți au spus că România se îndreaptă într-o direcție greșită din cauza situației politice din țară, în timp ce 2% au răspuns că țara noastră se îndreaptă într-o direcție greșită din cauza situație economice. În schimb, doar 7% consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună datorită situației economice din țară, iar 3% au spus că acest lucru se datorează situației politice din România. Un procent de 27% au răspuns la această întrebare cu “nu știu” sau “nu răspund”.
Sondajul Sociopol a fost realizat în perioada 7-20 august, pe un eșantion de 1,005 persoane din populația adultă neinstituționalizată a României. Tipul eșantionului a fost unul “stratificat bistadial cu o selecție probabilistică a gospodăriilor (aleatoriu simplu) și a persoanelor (metoda «cea mai tânără persoană din gospodărie»).” Metoda culegerii datelor a fost prin interviuri telefonice, iar marja de eroare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.3%.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.