Ora de Sibiu
Știri in direct

Clever Taxi sărbătorește 5 ani și 30.000 de utilizatori la Sibiu

772

Cea mai cunoscută și cea mai folosită aplicație integratoare de taxi*, Clever Taxi, a ajuns la 1 milion de utilizatori în România, dintre care 30.000 la Sibiu, 20.000 de șoferi înscriși și a înregistrat o creștere majoră a plății cu cardul. În prezent, o treime dintre șoferii Clever Taxi acceptă plata cu cardul, acest lucru subliniind încă o dată deschiderea atât a șoferilor, cât și a clienților, de a utiliza o platformă modernă de plată.

Un transport Clever în Sibiu

Plata cu cardul devine încet-încet o alternativă și pentru sibieni, 37% dintre șoferi folosind această metodă de plată. Clever Taxi este singura platformă care permite o astfel de modalitate de plată în oraș.

Dispeceratele tradiționale luptă împotriva noilor tehnologii

Conform informațiilor primite de la șoferii sibieni înregistrați în Clever Taxi, în ultimele săptămâni, două dintre dispeceratele tradiționale din oraș au pus presiune pe șoferi pentru a renunța la utilizarea aplicației. Aceștia au fost avertizați că, în caz contrar, Primăria și Poliția locală îi vor sancționa, mergând până la retragerea licențelor. Aceste afirmații nu au însă niciun fundament real, deoarece, din informațiile publice existente atât pe site-ul Primăriei Sibiu, cât și în media locală, nicio reglementare în vigoare referitoare la serviciul de taxi nu interzice folosirea aplicațiilor integratoare.

Clever Taxi atrage atenția că se încearcă îngrădirea dreptului la muncă nu doar pentru soferii din Sibiu care folosesc aplicația, cât și pentru ceilalți taximetriști care vor să încerce acest serviciu, dar nu o fac din cauza presiunilor exercitate de dispecerate.

*conform unui studiu de piață efectuat in luna iunie 2018
Despre Clever Taxi

Clever Taxi a fost fondată în 2010 și este prima aplicație de e-hailling din România care permite plata cursei cash sau cu cardul. Cu 1 milion de utilizatori și peste 20.000 de șoferi înregistrați, Clever Taxi a revoluționat mobilitatea urbană din România. Clever Taxi are peste 60 de angajați și este disponibilă în peste 20 de orașe din România.

Începând cu iunie 2017, Clever Taxi a fost cumpărat de grupul Intelligent Apps. Grupul a fost înființat în 2009 și este parte din Daimler Mobility Services. Din același grup face parte și mytaxi (disponibilă în 9 țări din Europa), beat (în Grecia, Preu, Chile și Columbia) și Clever Taxi (România). Tot grupul are 16 milioane de utilizatori în 14 țări și 100 de orașe, Intelligent Apps fiind una dintre cele mai mari companii de transport din Europa.
Mai multe informații și kitul de presă complet sunt disponibile pe www.clevertaxi.com.

Primește titlurile instant

Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...