VIDEO – Criză fără precedent – Mii de oameni se calcă în picioare și fug din țară

0 2.438

Imaginile video cu oameni care se calcă în picioare pe un pod de la granița dintre Columbia și Venezuela au făcut înconjurul mapamondului în ultimele zile.

Lung de 300 de metri și lat de 7 metri, podul internațional Simon Bolivar traversează firul râului Rio Tachira și este, acum, principala rută a imigranților venezueleni care își părăsesc țara aflată economic pe buza prăpastiei.
O înregistrare din dronă surprinde proporțiile acestei migrații economice. Zilnic, mii de venezueleni – ajunși la capătul puterilor și măcinați de sărăcie – se calcă efectiv în picioare încercând să intre pe teritoriul Columbiei.
Exodul migranţilor din Venezuela se apropie de un „moment de criză” comparabil cu evenimentele în care sunt implicaţi refugiaţii care traversează Marea Mediterană, a avertizat vineri agenţia ONU pentru migraţie OIM, transmite Agerpres.
Un număr tot mai mare de persoane fug de criza economică şi politică din Venezuela, ameninţând să copleşească vecinii ţării. Oficiali din Columbia, Ecuador şi Peru urmează să se întâlnească la Bogota în această săptămână pentru a găsi o cale de urmat.
Ecuadorul şi Peru au înăsprit în această lună regulile de intrare pentru venezueleni, cerându-le să deţină paşapoarte valabile, nu doar cărţi de identitate. În timp ce în Brazilia, sute de persoane au fost împinse înapoi peste graniţă în ciocniri între migranţi şi populaţia locală.

Puente Simón Bolivar, frontera Colombia-Venezuala. Cientos de miles huyen en busca de comida hacia Colombia.La OEA convoca reunión de emergencia ante crisis humanitaria en las fronteras con Brasil, Ecuador, Perú y Colombia. ¡Venezolanos mueren de hambre!

Publicată de Corina Mejia pe Marţi, 21 august 2018

Descriind aceste evenimente ca semne de avertizare timpurie, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), Joel Millman, a declarat că trebuie mobilizate finanţarea şi mijloacele de gestionare a exodului de migranţi.
„Aceasta se apropie de un moment de criză pe care l-am văzut în alte părţi ale lumii, în special în Mediterana”, a spus el într-un briefing de presă la Geneva.
Joi, OIM şi agenţia ONU pentru refugiaţi UNHCR au cerut ţărilor din America Latină să înlesnească intrarea venezuelenilor, dintre care mai mult de 1,6 milioane şi-au părăsit ţara începând din 2015.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.