festival de gastronomie regională în piața huet - poftiți la ’’centrum’’

„Centrum – festival de gastronomie regională” își propune să fie cel mai mare eveniment pentru publicul larg și operatorii din turism de prezentare a ofertei culturale din cele cinci regiuni etnografice ale județului Sibiu: Mărginimea Sibiului, Țara Oltului, Valea Târnavelor, Valea Hârtibaciului și Țara Secașelor.

Aflat la prima ediție, festivalul va promova, de-a lungul a trei zile, între 31 august și 2 septembrie, oferta culturală locală, obiceiurile, portul popular și specificul culinar al fiecărei zone.
În Piața Huet din Sibiu vor fi organizate expoziţii tematice, spectacole folclorice și concerte de muzică populară, ateliere meșteșugărești, un târg de produse gastronomice tradiţionale, organizat sub semnul recoltei, care să încurajeze participarea publicului în activități culturale locale și să inspire dezvoltarea inițiativelor din domeniu.
Proiectul exploatează într-un mod creativ patrimoniul imaterial al celor cinci zone etnografice, reprezentând o oportunitate de a prezenta oferta culturală atât de bogată a regiunii cu tot ceea ce înseamnă ea, de la istorie, tradiții, muzică, dansuri, la artă culinară. Proiectul își propune o abordare multidisciplinară, Piața Huet devenind astfel un spațiu deschis pentru experimentare, celebrare și întâlnire.festival de gastronomie regională în piața huet - poftiți la ’’centrum’’

Programul celor trei zile:
Vineri, 31 august
18:30 – Călușarii din Rășinari
19:00 – Ansamblul Folcloric Mărginenii Săliște
19:30 – Recital Ilie Medrea
20:00 – Ansamblul Folcloric Ceata Junilor Sibiu (soliști: Alexandra Posa, Sânziana Ștefan, Gianina Gavrilă)
21:30 – Recital Alina Bica și Adrian Neamțu

Sâmbătă, 1 septembrie
19:00 Ansamblul Folcloric Purtata Avrigului din Avrig
19:30 Ansamblul Folcloric Veselijah al Asociației Elijah din Comuna Roșia
20:00 Recital Ilie Medrea
20:30 Ansamblul Folcloric Comorile Arpașului din Arpașu de Jos
21:00 Ansamblul Folcloric Jucătorii din Chirpăr

Duminică, 2 septembrie

19:30 – Ansamblul Folcloric Cetatea Slimnicului din Slimnic
20:00 – Recital Alina Pinca
20:30 – Ansamblul Folcloric Ardealul al Casei de Cultură a Studenților Sibiu
21:00 – Recital Sergiu Cipariu

Evenimentul este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, organizată de Asociația Centrum 2007 și de Agenția Grey Projects, realizată cu sprijinul Primăriilor Săliște, Rășinari, Arpașu de Jos, Roșia, Chirpăr și Slimnic.

Ultima oră

Comentariul meu