foto - baschetul se joacă și din scaunul rulant. gratuit, în sala transilvania!

Patru persoane cu dizabilități din cadrul Asociației Diakoniewerk International vor avea acces liber pentru a-și desfășura antrenamentele de baschet în Sala Transilvania. Pasiunea pentru baschet le-a determinat să-și formeze o echipă, iar acum au posibilitatea de a desfășura antrenamente în cea mai mare sală din Sibiu.

În urma ședinței de miercuri, 29 august, Consiliul Județean Sibiu a decis să ofere Sala Transilvania cu titlu gratuit persoanelor cu dizabilități, utilizatoare de scaune rulante, din cadrul Diakoniwerk International, care doresc să practice baschet.
Baschetul reprezintă o pasiune comună pentru toți cei patru tineri care se vor antrena gratuit în Sala Transilvania, sub îndrumarea antrenorului Daniel Troancă. Pentru început, vor efectua un antrenament pe săptămână iar din octombrie, când echipei i se va alătura un al cincilea membru, vor avea loc două ședințe de antrenament săptămânal.
„Momentan sunt patru persoane în echipă, iar din octombrie ni se va alătura încă una. Vom efectua câte un antrenament pe săptămână, iar din octombrie vom face două. Obiectivul nostru numărul unu este să atragem cât mai multe persoane cu dizabilități în proiectul nostru. Obisectivul secundar îl reprezintă înscrierea în Campionaul Național de Baschet în fotoliu rulant”, a declarat antrenorul Daniel Troancă.
Înființarea echipei de baschet a fost posibilă în urma proiectului înscris de Asociația Diakoniewerk International pe Agenda Comunității. Una dintre acțiunile cuprinse în proiect a fost efectuarea jocului de baschet de către persoanele cu dizabilități aflate în scaun rulant din Sibiu.foto - baschetul se joacă și din scaunul rulant. gratuit, în sala transilvania!„Ei au mai avut o echipă de baschet în trecut, la fundația la care au fost. Acum au dorit să își înființeze din nou o echipă, în cadrul Asociației Diakoniewerk, pe care vor să o dezvolte. Proiectul este deschis tuturor persoanelor care se află în scaun rulant și vor să facă parte din echipă și să joace baschet. Urmează să achiziționăm niște scaune speciale pe care să le folosească la jocul de baschet. Vom da curând startul unei campanii de strângere de fonduri, urmând ca apoi să achiziționăm scaunele”, a declarat Ana-Maria Popa, directorul executiv al Asociației Diakoniewerk International.
Baschet, un mod de viață pentru ei
Unul dintre membrii echipei este David Răulea. Nu demult, acesta spunea, la un meci de baschet desfășurat în Sala Transilvania, că își dorește să joace și el aici, pentru a arăta că și persoanele care folosesc scaun rulant pot face sport. Dorea să dea un exemplu, iar acum, alături de echipa sa, o poate face și îi poate îndemna și pe alții să se alăture proiectului lor.
„Pentru noi, ca persoane cu dizabilități, utilizatoare de scaune rulante, a avea acces la cea mai mare sală de sport din Sibiu în care să ne desfășurăm antrenamentele de baschet arată că facem parte din comunitate și că putem da un exemplu pozitiv în acest sens. Scopul este acela de a atrage cât mai multe persoane cu dizabilitate utilizatoare de scaun rulant la aceste antrenamente pentru a schimba modul de gândire al oamenilor prin puterea exemplului. Doresc să mulțumesc pentru că ne vom putea antrena în Sala Transilvania celor care au făcut posibil acest lucru”, a spus David Răulea.
Alături de David, din echipă mai fac parte Mădălin, Ovidiu și Andrada. Cu toții sunt pasionați de baschet și își doresc ca și alte persoane cu dizabilități să se alăture proiectului lor.

Ultima oră

Comentariul meu