foto sbz tarom
FOTO arhivă

Caz incredibil petrecut pe aeroportul din Iași. Un mecanic al companiei Tarom a fost prins mort de beat la lucru.

Un mecanic TAROM, care verifica aeronavele înainte de decolarea de pe aeroportul din Iaşi, a fost prins băut la serviciu, anunță Digi24. Incidentul, care a avut loc în urmă cu o lună, a fost consemnat în raportul unui inspector al aerogării. S-a aflat despre existenţa documentului abia acum. Conform celui care l-a scris, mecanicul a făcut scandal, a agresat personalul şi a fost nevoie de intervenţia Poliţiei de Frontieră pentru a calma situaţia.
Bărbatul a fost dus la cabinetul medical, unde rezultatul verificări cu aparatul alcooltest a fost de 2,11. Escortat în afara aeroportului, mecanicul ar fi revenit după 10 minute.

Reacția TAROM
Tarom a remis un comunicat de presă legat de acest caz:
„Având în vedere articolele și materialele de presă care abordează cazul unui angajat al Direcției Tehnice TAROM, care și-a desfășurat activitatea în condiții neconforme pe Aeroportul Internațional Iași facem următoarele precizări:
1. În data de 25 iulie, la numai câteva ore după primirea raportului emis de autoritățile de la Iași, autorizarea de lucru a angajatului TAROM a fost retrasă și solicitarea de rechemare transmisă către acesta.
2. Pe loc s-au efectuat verificări la aeronavele TAROM cu plecare de pe Aeroportul Internațional Iași. Rezultatele au relevat faptul că nici o normă de siguranță nu a fost încălcată. Verificările noastre ne-au dus la concluzia că angajatul în cauză nu a lucrat efectiv la nici o aeronavă.
3. La nivelul angajatorului s-a constituit o comisie de disciplină.
4. Raporturile de muncă dintre TAROM și angajatul în cauză încetează, potrivit dispozițiilor legale, începând cu data de 1 septembrie a.c.
5. Din 24 iulie și până în prezent, salariatul nu a desfășurat nici un fel de activitate în cadrul companiei.
În final, dorim să subliniem faptul că aeronavele TAROM sunt verificate de o întreagă echipă tehnică, respectând toate normele de siguranță în aviație. Cazul de la Iași este regretabil și nu este reprezentativ pentru Direcția Tehnică TAROM. Mai mult decât atât, compania TAROM a acționat cu maximă celeritate pentru două obiective: în primul rând pentru verificarea acțiunilor pe care le-a desfășurat fostul nostru angajat și în al doilea rând, pentru încetarea raporturilor de muncă cu angajatul în cauză. TAROM are o politică de toleranță zero față de astfel de cazuri.” foto: arhivă

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu