taxa auto

Dacă ai plătit o taxă auto pentru a înmatricula o mașină între 1 ianuarie 2007 și 31 ianuarie 2017, trebuie să ști că vineri, 31 august este ultima zi în care poți să depui o cerere pentru recuperarea acesteia. Aceasta se depune la sediul ANAF unde ești arondat. Sibienii pot face acest lucru pe Calea Dumbrăvii la sediul DGFP Sibiu.

Proprietarii de masini care au platit una dintre fostele taxe auto mai au la dispozitie doar doua zile in care pot depune cereri pentru restituirea banilor, anunță ziare.com. Asadar, cei care nu fac o solicitare pana vineri nu vor mai putea face ulterior o astfel de cerere.
Taxa auto a fost in vigoare, sub diverse forme, intre 1 ianuarie 2007 si 31 ianuarie 2017, iar acum se poate recupera. Mai mult, contribuabilii au dreptul la dobanda pentru perioada dintre data perceperii taxei si data restituirii, procentul fiind de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere. Dobanda se acorda la solicitarea contribuabilului prin completarea in formularul cererii depuse.

Guvernul a simplificat restituirea taxei auto
Modalitatea de restituire a taxei auto si a timbrului de mediu a fost simplificata. In luna martie, Executivul a anuntat ca a eliminat, prin ordonanta de urgenta, obligativitatea de a anexa la cererea de restituire a taxei auto ori a timbrului de mediu documentele privind plata taxei, certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a masinii.
Doar ca aceasta simplificare nu a putut fi aplicata prea repede, pentru ca nu existau norme de aplicare. La finalul lunii aprilie, Ministerul de Finante a pus in dezbatere publica un proiect de ordin pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a ordonantei de urgenta.
Proiectul a stat in dezbatere 10 zile calendaristice, iar abia in luna mai a fost publicat in Monitorul Oficial.
Astfel, romanii care au de recuperat taxa auto o pot face depunand o cerere in acest sens pana vineri, 31 august, termen care este unul de decadere, iar orice cerere depusa ulterior nu mai poate fi solutionata prin restituirea taxei.
DE AICI POȚI DESCĂRCA CEREREA PENTRU RECUPERAREA TAXEI AUTO
Sumele restituite vor fi calculate de Fisc, urmand sa fie virate direct in contul IBAN al contribuabilului. Restituirea se face, in baza deciziilor emise de Fisc, in cursul anului 2018 pentru taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si in perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019 pentru timbrul de mediu pentru autovehicule.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu