Uniunea Europeană vrea să se renunțe la ora de vară în toate statele membre

0 463

Comisia Europeană analizează vineri la modul cel mai serios renunțarea trecerii la ora de vară pe viitor în toate statele componente ale Uniunii Europene.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat vineri că Uniunea Europeană urmează să discute în cursul zilei renunţarea la ora de vară după ce un sondaj a relevat că majoritatea cetăţenilor sunt împotriva acestei practici, scrie Reuters, citat de News. Peste 80% dintre cetăţenii UE doresc să se menţină ora folosită în timpul verii pentru tot anul, a declarat Juncker la o televiziune germană, adăugând că va supune acest plan unei dezbateri între comisarii europeni.
„Vom decide asupra acestui lucru astăzi. Milioane … doresc ca ora de vară să fie folosită pentru tot anul”, a afirmat Juncker.
Orice modificare va trebui aprobată de guvernele statelor membre şi de Parlamentul European pentru a deveni lege.
Legile UE cer ca cetăţenii din toate cele 28 de state membre să îşi dea ceasurile cu o oră înainte în ultima duminică din martie şi cu o oră înapoi în ultima duminică din octombrie.
Finlanda a cerut în acest an ca UE să oprească această practică, despre care criticii susţin că poate cauza probleme de sănătate pe termen lung, în special pentru copii sau persoanele în vârstă.
Susţinătorii orei de vară consideră că modificarea orei oferă mai multă lumină în dimineţile de iarnă şi în serile de vară, astfel reducându-se accidentele în trafic.
În afara UE, mai multe ţări, precum Rusia, Turcia, Belarus sau Islanda, au renunţat la modificarea orei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.