fbpx

Bugetare participativă: Promenadă pe Victoriei – legătură pietonală între Centru și Parcul Sub Arini

0 1.902

V-ați imaginat cum ar fi ca într-o duminică să vă lăsați mașina acasă și să puteți să vă plimbați cu căruciorul copilului prin parcul Sub Arini apoi să vă continuați drumul, încet, spre centrul orașului unde să asistați la spectacolele stradale sau să vă relaxați la o terasă din Piața Mică?

Sau, cum ar fi ca atunci când închiriați o bicicletă de la Cazarma 90 să ajungeți ușor și în siguranță până în parcul Sub Arini pentru a vă continua drumul mai departe, spre Muzeul Astra, folosind pistele de biciclete amenajate în dublu sens pe Bulevardul Victoriei?
Calea de legătură dintre str. N. Bălcescu și parcul Sub Arini trebuie să ofere pietonilor prioritate și să fie complementară pistei de biciclete ce trebuie amenajată aici cu dublu sens.
Această promenadă este propusă în contextul dorinței Primăriei Sibiu de a amenaja o pistă de biciclete cu Fonduri UE pe Victoriei. Aceasta ar trebui integrată într-un proiect ce să țină seamă de Articolul 23B din Planul de Mobilitate Urbană, respectiv amenajarea traseului favorabil deplasărilor nemotorizate, între Pacul sub Arini și Gară, respectiv amenajarea unei promenade prin:
– marcarea acestui traseu prin pavarea întregii alei în culori care să delimiteze clar zona pietonală de pista de biciclete și șosea;
– lățirea trotuarelor pe porțiunile unde deplasarea pietonală și cu cărucioarele este greoaie – zona scărilor ULBS, în fața Tribunalului, porțiunea dintre str. Justiției și str. Rennes, porțiunea din fața parcului campusului studențesc;
– mobilarea acestui traseu cu mai multe bănci pentru odihnă și locuri de relaxare – în față ULBS, în fața Tribunalului, în zona străzii Rennes etc.;
– realizarea de intervenții la nivelul trecerilor de pietoni pentru a oferi prioritate aleilor acolo unde acestea se intersectează cu carosabilul – ridicarea nivelului trecerilor de pietoni actuale astfel încât să fie o continuitate naturală a aleilor existente și propuse, șoferii fiind atenționați că trec printr-o zonă pietonală;
– realizarea mai multor puncte de interes de odihnă (piațetă în fața Tribunalului mobilată în viitor cu o statuie/fântână arteziană, zonă de întâlnire în fața ULBS ș.a.).
Viitoarea promenadă ce leagă centrul orașului cu parcul Sub Arini ar trebui să ofere prioritate pietonilor în deplasarea pe Bulevardul Victoriei și să răspundă nevoii de recreere a sibienilor, deschizând totodată posibilitatea de a avea în viitorul apropiat un culoar verde, pietonal, care să străbată întreg orașul, de la Gară până în Muzeu.Promenada Bdul Victoriei05

De ce ar trebui sprijinită/implementată
Amenajarea unei alei de promenadă ce leagă str. Nicolae Bălcescu cu parcul Sub Arini ar rezolva mai multe probleme de mobilitate. Ironic, în acest moment sibienii sunt nevoiți să folosească automobilul chiar și atunci când doresc să meargă în plimbare cu copiii ori cu bicicleta, deoarece altfel nu pot ajunge în zonele amenajate în acest scop.
Promenada propusă ar oferi posibilitatea parcurgerii pe jos sau cu bicicleta a unui traseu suficient de lung pentru a satisface nevoile expuse mai sus.

Amplasamentul proiectului
Pe Bulevardul Victoriei – secțiunea cuprinsă între str. Andrei Șaguna și parcul Sub Arini, prin schimbarea pavajului aleii pietonale de pe latura de Sud, având în plus intervenții punctuale prin lărgirea trotuarului, înălțarea nivelului trecerilor de pietoni, amplasarea de bănci pentru odihnă ș.a. Mai multe detalii găsiți AICI!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.