cluj napoca

Consiliul Județean și primăria din Cluj Napoca reușesc să facă un lucru ce poate să fie bun exemplu și pentru autoritățile din Sibiu. Construiesc o parcare de 2.500 de locuri lângă Aeroportul Cluj.

Cea mai mare parcare din Transilvania va fi construită pe un teren de 12 hectare de lângă Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj și va avea o capacitate de peste 2.500 de locuri, aceasta având la bază un parteneriat între Consiliul Judeţean Cluj şi Primăria Cluj-Napoca.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că parcarea este de tipul Park&Ride, în care şoferii pot să îşi lase maşinile la aeroport şi să plece în Cluj-Napoca folosind transportul în comun pentru a nu aglomera traficul din oraş.
„Împreună cu primarul Emil Boc am gândit un parteneriat între Consiliul Judeţean şi Primăria Cluj-Napoca pentru construirea unei parcări de tipul Park&Ride, destinată maşinilor care vor intra în oraş dinspre zona Aeroportului Internaţional <> şi centura de ocolire Vălcele – Apahida. Şoferii îşi vor lăsa maşinile aici şi vor folosi transportul în comun pentru a ajunge în oraş, iar astfel nu vor aglomera traficul rutier. Este o alternativă oferită celor care vin la Cluj-Napoca, astfel încât să fie tentaţi să nu intre cu maşinile în oraş, preţurile vor fi modice. Parcarea va fi cea mai mare din Transilvania şi va fi construită pe un teren al CJ Cluj de 12 hectare de lângă aeroport, urmând să aibă o capacitate de peste 2.500 de locuri. Noi ne vom ocupa de amenajarea parcării şi vom încasa sumele aferente administrării parcării”, a spus Tişe.
Potrivit acestuia, în perioada următoare se va realiza studiul de fezabilitate care va arăta costurile realizării parcării, iar primele sute de maşini vor fi putea fi parcate începând din 2019.
„Costurile nu pot fi foarte mari, pentru că se va construi la nivelul solului, va fi o platformă betonată”, a explicat şeful CJ Cluj.
Primăria Cluj-Napoca se va ocupa în cadrul parteneriarului de rezolvarea infrastructurii transportului în comun care să fie adusă în zona viitoarei parcări şi de gestionarea sistemului electronic de parcare şi de ticketing.
Alin Tişe a subliniat că în zona parcării se va construi, ulterior, şi un centru internaţional de congrese, târguri şi expoziţii

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

4 Commentarii

Comentariu

  1. Sa se interzică mai repede mașinile , poluante în orașe și rezolvam și cu parcariiiiiiileee in Sibiu.

  2. No, da-i bine ca nu mai cauti atata darã si nu mai parchezi pe trotuare pe straduțe… Dar îi si o smecherie ca nu mai esti asa de liber cand folosesti transportul in comun.
    Si la Sighiu sa facă dară un bloc de parcări ca tare îi aglomerat de cand s-o tot construit cartierele Valcea 2 si Valcea 3… No, haidati si faceti si la Sighiu ca îi de trebuință!