Ora de Sibiu
Știri in direct

DSV Sibiu anunță interzicerea târgurilor de animale pe perioadă nedeterminată

427

Răspândirea extrem de rapidă a virusului pestei porcine a făcut ca Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Animalelor Sibiu să se alinieze directivelor Autorității de la București.

Conform acestora târgurile de animale sunt interzise pe o perioadă nedeterminată. Scopul este acela de a limita răspândirea virusului, iar toate consiliile locale din județul Sibiu au fost informate despre această decizie.
Pe lângă aceasta, cei de la DSV le atrag atenția crescătorilor de animale că orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar de liberă practică concesionar sau la D.S.V.S..A Sibiu.

”Vânătorii şi responsabilii fondurilor de vânătoare trebuie să anunţe D.S.V.S.A. Sibiu despre orice situaţie în care au depistat mistreţi morţi, sau cu comportament modificat şi să transmită probe pentru diagnosticul de laborator. Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru ei, acest virus având, însă impact la nivel social din punct de vedere economic”, transmit cei de la DSV.

Pesta Porcină Africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de până la 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Virusul acestei boli nu se transmite la om și nu afectează omul. Dar în cazul animalelor, pentru această boală nu există vaccin, nici tratament.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...