darius valcov

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) respinge cu fermitate postarea pe facebook a lui Darius Vâlcov, consilierul Prim-ministrului Viorica Vasilica Dăncilă, în care se sugerează că FDGR ar fi o organizație nazistă.

FDGR subliniază din nou că este reprezentantul legitim al minorității germane, constituit în baza Constituției României și a legislației în vigoare, având un statut aprobat de către instanțele din România.
Într-o scrisoare adresată Prim-ministrului Dăncilă luni, 3 septembrie, FDGR a solicitat demiterea imediată a consilierului personal Vâlcov și delimitarea publică de astfel de calomnii aduse FDGR.
Având în vedere repetatele atacuri la adresa sa din partea unor membrii PSD, începând din 2014, FDGR își arogă dreptul de a sesiza nu doar instanțele și instituțiile abilitate din România (ca până acum), ci și a celor din RFG în baza Tratatului între România și RFG din 21 aprilie 1992, care stipulează responsabilitatea comună pentru protecția drepturilor și a păstrării identității minorității germane din România.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns