Ora de Sibiu
Știri in direct

FDGR Sibiu îi cere premierul Dăncilă demiterea imediată a lui Darius Vâlcov

433

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) respinge cu fermitate postarea pe facebook a lui Darius Vâlcov, consilierul Prim-ministrului Viorica Vasilica Dăncilă, în care se sugerează că FDGR ar fi o organizație nazistă.

FDGR subliniază din nou că este reprezentantul legitim al minorității germane, constituit în baza Constituției României și a legislației în vigoare, având un statut aprobat de către instanțele din România.
Într-o scrisoare adresată Prim-ministrului Dăncilă luni, 3 septembrie, FDGR a solicitat demiterea imediată a consilierului personal Vâlcov și delimitarea publică de astfel de calomnii aduse FDGR.
Având în vedere repetatele atacuri la adresa sa din partea unor membrii PSD, începând din 2014, FDGR își arogă dreptul de a sesiza nu doar instanțele și instituțiile abilitate din România (ca până acum), ci și a celor din RFG în baza Tratatului între România și RFG din 21 aprilie 1992, care stipulează responsabilitatea comună pentru protecția drepturilor și a păstrării identității minorității germane din România.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...