primaria sibiu
foto arhivă

Anul viitor sediul Primăriei Sibiu va fi punctul central al SUMMIT-ului UE. Și pentru a fi o gazdă cât mai primitoare, clădirea a intrat în reparații. Fațada, soclul și ferestrele vor fi reparate și revopsite.

Valoare lucrării este estimată de specialiștii Primăriei la 390.000 de lei fără TVA. Cei care vor câștiga lucrarea vor trebui să o finalizeze în termen de 45 de zile de la semnarea contractului.

În această perioadă elementele din piatră vor fi curățate, cele lipsă înlocuite, iar la final toată suprafața va fi tratată cu o soluție hidrofugă.

Tâmplăria va fi și ea refăcută. Vopseaua veche va fi înlăturată și va fi aplicată una nouă, cu uscare rapidă. Feroneria va fi curățată, iar acolo unde este aczul, înlocuită.

Clădirea Primăriei este încadrată ca și monument istoric, astfel că antreprenorul va trebui să îndeplinească condițiile impuse de Ministerul culturii și UNRMI, iar lucrările se vor face numai de către muncitori specializați pentru fiecare tip de lucrare în parte.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Pentru summit o fi dat atatea amenzi sau avertismente discretionare, probabil in functie de cat de bine au vazut agenti de la locala cum sunt fatadele cladirilor de pe strazile centrale ? In loc ca Primaria sa dialogheze cu noi locatarii, sa gasim solutii – s-a apucat sa „imprastie „amenzi ca „statul paralel”in data de 10 august in Bucuresti ! Doamna primarie sau proimarita, noi locatarii de pe strazile centrale asteptam sa cdiscutati cu noi mai intai, sa gasim impreuna solutii – mult mai „terestre”decat mobilitatea urbana sau alte proiecte…nu v-ati gandit ca inca in acea zona mai sunt locatari care sunt la pensie (si inca cati !) si nu pot face fata financiar renovarii caselor in care locuiesc – decat numai cu ajutorul concret al institutiei care reprezinta cetatenii si care pare se cheama „primarie”…care in afara de a „imprastia amenzi” nu a venit cu nici o solute concreta, sau cu sprijin efectiv.