popi
FOTO - Basilica.ro

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a deschis, joi seara, ediția din 2018 a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși, acesta spunându-le celor peste 3.000 de tineri din Piața Mare, din Sibiu că ei sunt „ apostoli sau misionari ai libertăţii şi ai unităţii etnice și naționale”.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, a spus, în deschiderea ITO că pentru familie și pentru Biserică, pentru țară, „copiii și tinerii sunt un dar sfânt și o mare binecuvântare”, anunță Mediafax. ”Copiii şi tinerii sunt un dar sfânt şi o mare binecuvântare pentru familie şi Biserică, pentru ţară. Tinerii sunt dornici să trăiască în comuniune de iubire, să iubească şi să fie iubiţi, în familie şi în societate, să cultive un ideal, să dea un sens vieţii lor prezente şi viitoare, prin acumulare de cunoştinţe noi şi prin creativitate”, a spus Patriarhul.
Potrivit acestuia, slăbirea credinței în Dumnezeu slăbește comuniunea și iubirea dintre oameni.
”Din cauza slăbirii credinţei în Dumnezeu – Izvorul iubirii veşnice, slăbeşte şi comuniunea de iubire între oameni, în familie şi în societate. Astfel, se constată adesea că fără iubirea reciprocă, smerită şi sinceră din familie, libertatea şi unitatea membrilor acesteia se transformă repede în conflict şi dezbinare între soţ şi soţie, sau între părinţi şi copii. Fără iubirea de ţară şi de neam, libertatea şi unitatea naţională se transformă treptat în înstrăinare de sine, iar patriotismul firesc este adesea înlocuit cu dorinţa de profit material imediat”, a mai spus Patriarhul BOR.
În acest context, Preafericitul Părinte Daniel le-a spus tinerilor sosiți din toată lumea, că ei sunt „apostoli sau misionari ai libertăţii”.
”Voi sunteţi apostoli sau misionari ai libertăţii şi ai unităţii etnice sau naţionale, dar şi ai comuniunii între etnii şi ai cooperării între popoare, când cultivaţi iubirea generoasă în familie, în prietenie, în parohie, în eparhie, în societate şi în toate întrunirile ortodoxe naţionale şi internaţionale, spre bucuria Ortodoxiei întregi şi comuniunea între popoarele lumii”, a spus acesta, invitându-I totodată, pe cei prezenți, la sfinţirea Catedralei Naţionale, în 25 noiembrie.
La rândul său, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu, i-a îndemnat pe tineri „să se vindece de vrajbă și dezbinare”.
„Să ne vindecăm de vrajbă şi dezbinare, de egoism şi indiferenţă, să ne apăram credinţa şi valorile morale, educaţia sănătoasă, limba română curată şi adevărata cultură a sufletului românesc. Darul unităţii de credinţă şi neam constituie moştenirea sfântă pe care am primit-o de la vrednicii noştri înaintaşi şi pe care cu multă gratitudine o oferim vouă, tinerilor de azi. Să-l preţuiţi şi să-l cultivaţi cu demnitate şi responsabilitate, pentru ca, la rândul vostru, să-l transmiteţi mai departe, generaţiilor viitoare”, a spus Mitropolitul Laurențiu.
Peste 3.000 de participanţi au fost la deschiderea ITO Sibiu, în Piața Mare, eveniment ce are loc în perioada 6-9 septembrie, la Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns