harta scandalului din psd - filiala sibiu e de partea lui dragnea
FOTO - Mediafax

Fără nici o îndoială PSD-ul este dezbinat mai mult ca oricând. Social democrații sunt deja împărțiți în două tabere. Una care îl sprijină pe Dragnea și în care se află și filiala din Sibiu și una care e împotriva liderului PSD, în care sunt filiale puternice din țară.

Poziţia lui Liviu Dragnea este contestată din ce în ce mai puternic în interiorul PSD. Nemulţumiţii din partid vor să aibă o discuţie cu liderul PSD înainte de următorul Comitet Executiv, în care să îi ceară să îşi schimbe stilul de a lua decizii. Dacă acest lucru nu se întâmplă, tabăra revoltaţilor discută posibilitatea înlocuirii lui Liviu Dragnea din fruntea partidului, conform Digi24. În replică, apropiaţii lui Liviu Dragnea vor să îi retragă sprijinul politic Gabrielei Firea şi oprească starea de tensiune din partid.
Paul Stănescu conduce informal grupul nemulţumiţilor din PSD, potrivit informaţiilor obţinute de Digi24. În tabăra celor nemulţumiţi sau care au intrat în conflict cu Liviu Dragnea se numără liderii organizaţiilor din Giurgiu, Vaslui, Brăila, Constanţa, Dâmboviţa, Bucureşti, Ilfov, Olt, Vrancea, Argeş, Buzău, Caraş Severin, Timiş şi a trei organizaţii de sector din Bucureşti. Aceştia vor să îi ceară lui Liviu Dragnea să îşi schimbe stilul de a conduce partidul sau să facă un pas în spate. În plus, vor ca înainte de Comitetul Executiv să obţină majoritatea în rândul organizaţiilor PSD.
Tot potrivit informaţiilor Digi24, nemulţumiţii nu vor să meargă în spatele Gabrielei Firea, căreia îi reproşează că s-a grăbit cu atacul asupra lui Liviu Dragnea la Comitetul Executiv de la Neptun.
Există şi nehotărâţi sau lideri de organizaţii care aşteaptă să vadă cum vor decurge lucrurile. Organizaţia Botoşani este divizată, existând contestări puternice pentru actuala conducere locală. Filialele din Prahova, Mureş, Iaşi, Hunedoara, Bistriţa Năsăud sau Sălaj nu au stabilit clar ce vor face. Şi-ar dori ca deciziile să fie luate într-un cadru mai larg, nu în cerc restrâns, în biroul lui Liviu Dragnea.harta scandalului din psd - filiala sibiu e de partea lui dragnea

– Se impune în acest moment schimbarea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului? a vrut să știe reporterul Digi24.
– Sincer, nu sunt la curent cu situaţia, am urmărit doar foarte puţin la televizor, chiar nu ştiu ce să vă răspund la această întrebare, nu stăpânesc problema în amănunt, a declarat telefonic, pentru Digi24, Bogdan Toader, preedintele PSD Prahova.
– Întrebarea e prea bruscă şi răspunsul poate să îl dea ceea ce din punct de vedere statutar este îndreptăţit să îl dea, adică formula care l-a ales este formula care poate să spună altă opinie, spune, la rândul său, preşedintele PSD Sălaj, Tiberiu Marc.
– Schimbarea unui preşedinte trebuie făcută de Congres, aşa cum Congresul l-a numit, Congresul îl dă jos, este de părere și Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara.
– Toate problemele partidului se discută în interiorul partidului, nu la colţ de stradă sau la crâşmă, punctează Maricel Popa, președinte PSD Iași.harta scandalului din psd - filiala sibiu e de partea lui dragnea

Liviu Dragnea beneficiază în continuare de o majoritate în Comitetul Executiv. Pentru aceasta lucrează şi secretarul general, Marian Neacşu, care vorbeşte cu fiecare organizaţie în care există nemulţumiri pentru a o convinge să rămână fidelă liderului PSD. Organizaţiile Teleorman, Neamţ, Galaţi, Maramureş, Satu Mare, Dolj, Ialomiţa, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Cluj, Braşov, Bacău, Covasna, Harghita, Alba sau Arad şi trei organizaţii de Sector din Bucureşti sunt în continuare alături de Liviu Dragnea.
Potrivit Statutului PSD, Congresul Extraordinar al partidului se convoacă la solicitarea Comitetului Executiv Naţional, a grupurilor parlamentare ale PSD din cele două Camere sau a cel puţin 16 organizaţii județene/de sector ale PSD.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. altfel isi pierd scaunelele,ce credeti ……de ce le au in primire? de slugarnici …..ca pttr. SIBIU …IOC INITIATIVE ! auzi Iohanis este raspunzator de faptul ca au ajuns niste neajunsi la pix !