Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO Primarul Astrid Fodor a participat la deschiderea anului școlar la Liceul Independența

815

Primarul Astrid Fodor a participat astăzi la deschiderea noului an școlar pentru clasele care studiază în sistem dual la Liceul Independența.

La festivitate au luat parte și președintele Asociației româno-germane Dl Jurgen Schmidt, directorul Liceului Independența, precum și reprezentanți ai unora dintre partenerii acestui program: companiile Continental, Marquardt și Wittenstein.
În deschidere primarul Astrid Fodor a mulțumit partenerilor programului și a subliniat importanța reîntoarcerii la educația practică pentru piața muncii din Sibiu:

„Sistemul de învățământ din România s-a depărtat prea mult de ceea ce înainte numeam cu respect școala de meserii, astfel că acest sistem de învățământ dual este o revenire binevenită la valorizarea meseriilor. Primăria Sibiu susține și oferă suport acestui tip de învățământ încă din 2014, recunoscând că este în primul rând benefic elevilor cu înclinații practice, dar și pieței muncii din Sibiu, un oraș dezvoltat din punct de vedere economic, cu o cerere mare de forță de muncă. Contribuția Primăriei Sibiu pentru a susține învățământul în sistem dual constă în primul rând în pregătirea unor spații corespunzătoare, prin lucrări de investiții și întreținere, sarcină pe care ne-am îndeplinit-o și o vom face și în continuare. Doar anul acesta, Primăria Sibiu a investit la Liceul Independența în reabilitarea atelierelor școală și în reparații la acoperișul clădirii aproape 450.000 de lei.”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

La Liceul Independența funcționează 3 clase de învățământ în sistem dual numărând 92 de elevi care se specializează ca:
– electromecanic utilaje și instalații industriale
– operatori mașini cu comandă numerică
– sculer matrițer

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

1 Comentariu
  1. OVIDIU spune

    Trebuia sa participe la deschiderea scolii 18, dupa ce dadea o tura pe strazile Crizantemelor, Lacramioarelor si Eschile, nu cu MTB-ul, nici cu un 4×4, cu masina mica.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.