Polițiștii scoși în stradă în aproape tot Sibiul

0 580

Prima zi de școală înseamnă mai multă aglomerație, mai ales în zona unităților de învățământ. Pentru ca totul să se desfășoare în siguranță, iar traficul să nu fie afectat, la Sibiu 144 de polițiști sibieni vor acționa suplimentar, în zona grădinițelor, școlilor generale și liceelor din județul Sibiu.

Efectivele Poliţiei Române sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Pentru Poliţia Română, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Odată cu începerea anului școlar, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale polițiștilor sibieni.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor.

Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.
În această perioadă vor fi efectuate controale ample asupra vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie.
De asemenea, polițiștii sibieni desfășoară activități specifice pentru identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din preajma unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Activitățile educativ-preventive se vor intensifica, cu scopul prevenirii evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional în rândul elevilor.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...