Puzderie de șoferi beți la volan în Sibiu – Mulți și fără permis ori cu mașini neînmatriculate

0 2.281

În perioada 7 – 9 septembrie, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, au fost constatate 15 infracțiuni la regimul rutier, au fost reținute 25 de permise de conducere și s-au aplicat 292 de sancțiuni contravenționale în valoare de 58.000 de lei.

Exemple:
La data de 7 septembrie a.c., în jurul orei 19,00, pe strada Govora din municipiul Mediaș, polițiștii au testat alcoolscopic un șofer în vârstă de 32 de ani, din județul Alba.
Rezultatul testării a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat astfel încât, pe numele bărbatului, s-a întocmit dosar penal de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 7 septembrie a.c., în jurul orei 20,50, pe DJ 141A, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Șeica Mare de către un localnic în vârstă de 39 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule, pe numele său fiind deschis dosar penal de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 01,00, pe Șoseaua Sibiului din municipiul Mediaș, polițiștii rutieri au verificat alcoolscopic șoferul unui ansamblu TIR. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 46 de ani, din județul Giurgiu, al cărui rezultat la testarea cu aparatul etilotest a fost de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferului i s-a întocmit dosar penal de cercetare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 08,30, pe strada Aurel Vlaicu din municipiul Mediaș, un localnic în vârstă de 49 de ani a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat.
În cauză s-a deschis dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

La data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 15,30, în localitatea Șelimbăr, a fost identificat un alt șofer aflat sub influența alcoolului, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din localitatea Cristian, al cărui rezultat la testarea alcoolscopică a fost de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Și în cazul acestui șofer s-a deschis dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 8 septembrie a.c., în jurul orei 23,30, tot în municipiul Mediaș, de această dată pe strada Stadionului, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de către o tânără în vârstă de 26 de ani, domiciliată în satul Motiș.
Rezultatul testării alcoolscopice a relevat o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele celei aflate la volan întocmindu-se dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 01,00, în localitatea Săliște, pe strada Grui, un localnic în vârstă de 18 ani a condus un autoturism și, pe fondul lipsei de experiență în conducere, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat, în urma evenimentului rezultând doar pagube materiale.
Polițiștii rutieri care au intervenit pentru soluționarea tamponării au constatat că tânărul nu deține permis de conducere, iar la testarea alcoolscopică a avut o concentrație de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.
De asemenea, pe numele proprietarului autoturismului, tot un localnic, în vârstă de 49 de ani, s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințare a unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care cunoștea faptul că nu posedă permis de conducere.

La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 01,30, pe strada Principală din localitatea Mălâncrav, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din localitatea Roandola, care conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere. În plus, la testarea alcoolscopică, rezultatul a fost de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 04,00, în municipiul Sibiu, pe strada Ștefan cel Mare, a fost identificat un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 27 de ani, al cărui rezultat afișat de aparatul etilotest a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 19,00, pe DJ 106, în localitatea Nocrich, polițiștii au verificat un brașovean în vârstă de 52 de ani, aflat la volanul unui tractor agricol.
Cu această ocazie, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, mai mult decât atât, aflându-se și sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele brașoveanului s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 23,00, pe strada Octavian Goga din comuna Rășinari, polițiștii au depistat un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului.
În urma testării alcoolscopice a rășinăreanului în vârstă de doar 19 ani, a rezultat o concentrație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 23,30, pe strada Andrei Șaguna din comuna Rășinari, a fost testat alcoolscopic un alt șofer, în vârstă de 28 de ani, din Ocna Sibiului, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele șoferului s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 00,30, pe DN 14, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe raza localității Șeica Mare de către un localnic în vârstă de 23 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că șoferul nu deține dreptul de a conduce, autovehiculul este neînmatriculat, iar plăcuțele cu număr aplicate pe mașină sunt false.
În cauză s-a întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea unui autovehicul cu numere de înmatriculare false.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.