benzina
FOTO arhivă

Ministrul finanțelor publice a anunțat că se ia în calcul eliminarea supraccizei pentru carburanți. Eugen Teodorovici spune că la minister este în lucru un astfel de proiect.

„Va fi o propunere din partea noastră ca Minister de Finanțe vizavi de supracciză, până la final de an. Vom face o analiză de oportunitate. Prima acțiune în România este să spui că vei avea un minus pe buget, dacă scoți o taxă, dar trebuie să te uiți la efectele de runda a doua. Dacă o astfel de taxă poate produce efecte pozitive în economie, este foarte bine”, a spus Teodorovici, la TVR, citat de Mediafax. „Analizăm. Facem niște calcule. Eu sunt tentat să propun o astfel de chestiune”, a precizat ministrul.
În ceea ce privește efectele de runda a doua, oficialul de la Finanțe a dat drept exemplu alinierea rovignetei la o directivă europeană, ceea ce ar fi crescut costurile pentru transportatori, astfel încât s-a decis ca aceasta să nu fie aliniată la normele europene.
„Am avut o discuție în Guvern. Doamna prim-ministru a decis amânarea unei astfel de măsuri, ceea ce este foarte corect, pentru că o creștere a ei (a rovignetei – n.r.), chiar dacă li se aplica transportatorilor, efectele erau în economie. (…) Acesta este un lucru foarte bun, pentru că nu mai transpunem imediat ceea ce la nivel european vine ca și obligație”, a subliniat Teodorovici.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.