neurochirurgie sept 2

Între 5-8 septembrie anul curent a avut loc la Timișoara cea de-a 44 ediție a Congresului Român de Neurochirurgie. Evenimentul, organizat de Societatea Română de Neurochirurgie, a fost unul de prestigiu, reunind elita neurochirurgiei naționale și de pe patru continente, 45 de prestigioși profesori de neurochirurgie din țară și străinătate participând cu lucrări științifice.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost reprezentat la congres de către Șef lucrări dr. Vicențiu Săceleanu, medicul șef al Secției Clinice Neurochirurgie a celei mai importante instituții spitalicești din județul Sibiu, alături de studenți ai Facultății de Medicină din Sibiu, membri în cadrul Cercului de Neurochirurgie.

În cadrul congresului s-a desfășurat și adunarea generală a Societății Române de Neurochirurgie, unde a fost aleasă conducerea societății pentru următorii doi ani: președintele respectiv trei vicepreședinți. Președintele RSN a fost ales Conf. univ. dr. Horia Pleș din Timișoara iar Șef lucrări Dr. Vicențiu Săceleanu a fost ales vicepreședinte. Tot vicepreședinți au mai fost aleși Prof. dr. Ion Poeata din Iași, respectiv Prof. dr. Radu Mircea Gorgan.

“Este o mare onoare pentru mine să reprezint neurochirurgia sibiană în cadrul Societății Române de Neurochirurgie unde se reunesc personalitățile acestei discipline medicale și sunt prezentate și dezbătute cele mai noi metode și inovații în intervențiile de specialitate, înregistrate in cele mai faimoase centre de neurochirurgie din țară și lume și cred că această poziției este o recunoaștere a rezultatul obținute împreună cu colectivului din cadrul Secției de Neurochirurgie a SCJU Sibiu”, a declarat Șef lucrări dr. Vicențiu Săceleanu.

Sibiul, capitala neurochirurgiei în 2019

Tot în cadrul congresului s-a votat ca ediția următoare (septembrie 2019) a Congresului Național de Neurochirurgie, cu participare internațională, să se desfășoare la Sibiu.
„În cadrul ședinței a avut loc o prezentare a centrelor de neurochirurgie din țară iar Secția Clinică de Neurochirurgie a Spitalului Județean Sibiu s-a aflat în prim plan, prin prisma dezvoltării din ultimii ani, organizării acesteia și blocului operator ultra-modern pe care îl avem și unde realizăm intervenții complexe. Acestea au fost argumentele care au dus la alegerea Sibiului ca gazdă a viitorului congres, fapt care este o marea realizare și în același timp o deosebită onoare dar și o responsabilitate”, a adăugat Dr. Vicențiu Săceleanu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Felicitări pentru această realizare domnului doctor, faptele vorbesc, mi-a vindecat un prieten cu o hernie de disc urâtă.