Zece zile până la Turneul Internațional Memorialul Tordai – Program și detalii

929

Mai puțin de zece zile ne mai despart de prima întâlnire din Sala Transilvania a baschetbaliștilor sibieni cu proprii suporteri. Alături de BC CSU Sibiu, alte patru echipe: U-Banca Transilvania Cluj, CSO Voluntari, CS Târgu Jiu și Khimik Youzhny (Ucraina) se vor duela în cadrul ediției cu numărul zece a Turneului Internațional Memorialul Tordai.

În cadrul evenimentului se va acorda, pentru prima dată, bursa ”Ilie Mitea”, în memoria celui care a fost, ani la rând, trup și suflet pentru echipa galben-albastră.
Seria partidelor de pregătire în vederea noului sezon continuă pentru BC CSU Sibiu care pleacă marți la București unde va participa la un turneu organizat de Federația Română de Baschet. Acolo, echipa noastră va întâlni miercuri, de la ora 17:00, pe Athletic Constanța, iar joi, de la ora 16:00, pe SCM Craiova. Înainte de întoarcerea acasă, galben-albaștriI se vor opri vineri la Voluntari, pentru un ultim test împotriva împotriva echipei din localitate, de la ora 12:00.
Acestea vor fi ultimele jocuri disputate departe de casă în presezon, urmând ca prima întâlnire din Sala Transilvania să se consume la la Memorialul Elemer Tordai (20-22 septembrie), un turneu devenit clasic, la care vor lua parte în acest an U-Banca Transilvania Cluj, Khimik Youzhny, CSO Voluntari și CS Târgu Jiu.

Programul meciurilor este următorul:
Joi, 20 septembrie
17:00 Khimik Youzhny vs. CSO Voluntari,
19:00 BC CSU Sibiu vs. U-Banca Transilvania Cluj,
Vineri, 21 septembrie
17:00 U-Banca Transilvania Cluj vs. Khimik Youzhny,
19:00 BC CSU Sibiu vs. CSO Voluntari,
Sâmbătă, 22 septembrie
10:00 CSO Voluntari vs. CS Târgu Jiu,
12:00 BC CSU Sibiu vs Khimik Youzhny,
14:00 Festivitatea de premiere și Acordarea Bursei ”Ilie Mitea” 2018.

„Suntem convinși că întreaga suflare galben-albastră așteaptă cu mare interes Turneul Internațional Memorialul Tordai 2018 pentru a-i vedea pe viu pe jucătorii noștri evoluând pe parchetul Sălii Transilvania. Iată că evenimentul a ajuns la ediția a X-a și, o dată cu ea, am introdus, ca element de noutate ”Bursa Ilie Mitea”. Cred că nu există vreun iubitor al baschetului sibian care să nu îl fi cunoscut pe ”Nea Titi”, poate cel mai înflăcărat, devotat și implicat suporter al echipei noastre, un om care a ajutat enorm de mult clubul nostru de-a lungul anilor și care, din nefericire, de câteva luni nu mai este printre noi. Vrem să îi cinstim memoria an de an și, așa cum a făcut el mereu, să ajutăm un tânăr de perspectivă să prindă aripi. Acestea au fost motivele pentru care am decis să acordăm anual, la Memorial, Bursa Ilie Mitea, unuia dintre tinerii baschetbaliștii sibieni talentați și care credem noi, poate atinge înalta performanță, cu puțin sprijin”, a declarat Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu.

De asemenea, în prima zi a Memorialului, trei dintre cei mai cunoscuți fotografi sibieni, Ana-Maria Mătușoiu, Adrian Bugariu și Cristi Cojocariu, fotografi nelipsiți de a meciurile echipei noastre, vor vernisa expoziția ”Emoții galben-albastre”, în holul de la intrarea principală în Sala Transilvania. Expoziția, aflată la cea de a doua ediție, va începe la orele 18:30 și va cuprinde câteva dintre cele reușite fotografii ce surprind emoțiile galben-albastre, trăite în sezonul competițional anterior.
Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2018.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.