Ora de Sibiu
Știri in direct

Ziua Pompierilor – ceremonie de înaintări în grad și demonstrații în Piața Mare

438

În fiecare an, la 13 septembrie, se sărbătorește ziua Pompierilor din România. Pompierii sibieni își sărbătoresc și ei ziua, în Piața Mare.

Ziua Pompierilor din România este un moment adânc întipărit în conştiinţa salvatorilor români, în care, acum 170 de ani, în Dealul Spirii, Compania de Pompieri București, condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu, a înfruntat cu preţul vieţii trupele otomane inamice covârşitoare ca număr, venite să înăbușe idealurile Revoluţiei de la 1848.

Activitățile organizate în contextul acestui moment de înaltă trăire pentru pompierii români vor debuta în data de 13 septembrie, începând cu ora 11.00, în Piața Mare din municipiul Sibiu, unde va avea loc o ceremonie militară cu prezentarea tehnicii de intervenţie utilizată în misiunile specifice, defilarea cadrelor inspectoratului, avansarea și premierea pompierilor care s-au remarcat în activitate și vor continua cu Ziua Porților Deschise, în intervalul orar 13.00 – 16.00, timp în care subunităţile operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu îşi vor deschide porţile pentru cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator şi să cunoască misiunile şi activităţile acestei arme.
Manifestările se vor încheia la ora 20.00, cu retragerea cu torțe a pompierilor sibieni.

Evenimente dedicate Zilei Pompierilor din România
Totodată, pentru a celebra această zi, care stă la baza identităţii instituţionale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu va organiza, în perioada 05-13 septembrie, o serie de evenimente menite să cinstească curajul, gloria şi istoria îndelungată a armei pompierilor. De la competiţii sportive, expoziţii, acțiuni umanitare, depuneri de coroane şi jerbe de flori la troița și bustul eroului pompier cpt. Dumitru Croitoru, dar și la mormintele altor pompieri sibieni, organizarea unor puncte mobile de informare preventivă, concursuri cu pompierii, și până la alte activităţi pe care ISU Sibiu le dedică publicului larg.

Primește titlurile instant

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...