Ora de Sibiu
Știri in direct

Condamnat pentru vânzarea de revizii false pe Tripadvisor

701

Un italian a fost condamnat la nouă luni de închisoare și o amendă de 8000 de euro pentru vânzarea de paquete de recenzii false pentru renumitul site de calatorii Tripadvisor.

Potrivit unui comunicat al Tripadvisor,  citat de Europa Press, Tribunalul Penal din Lecce l-a condamnat pe proprietarul companiei PromoSalento pentru ofertele sale către restaurante și hoteuri italiene de publicare a revizii false la locatiile lor de pe  TripAdvisor. Aceasta este o decizie istorică, fiind prima oară când se aplică o condamanre pentru astfel de fapte, de care e plin internetul.

Frauda a fost detectată în 2015, când mai multe firme italiene au avizat Tripadvisor că un bărbat oferă servicii de publicare de revizii de cinci stele contra a diferite sume de bani. Investigația a relevat ulterior, că bărbatușl oferise la mai mult de 1000 de locatâții aceste servicii.

TripAdvisor a asigurat că dispune de o tehnologie inteligentă care poate detecta opiniile plătite.Din 2015, peste 60 de companii au fost prinse vânzânde revizii de cinci stele contra cost, dar aceasta este prima condamnare.

 

Primește titlurile instant

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...