Vali Porcișteanu și Dan Dobre vin la Sibiu să își apere titlul de vicecampioni! După un parcurs senzațional în campionatul național, cei doi piloți erau, matematic, candidați la titlul de campioni. Ghinionul a făcut ca aceștia să fie nevoiți să abandoneze în penultima etapă, cea de la Iași și vin la Raliul Sibiului hotărâți să își asigure poziția secundă.

Rep: În actualul campionat, echipajul vostru a avut un parcurs senzațional, înainte de etapa de la Iași erați în cursa pentru titlu. Care a fost cheia parcursului vostru la fiecare etapă de Raliu?
A fost un parcurs bun, progresiv și cu timpi din ce în ce mai competitivi pe probele speciale. Am început să descoperim noua mașină și să ne acomodăm cât mai repede cu stilul de pilotaj pentru acest tip de automobil de competitie foarte evoluat. La începutul sezonului ne doream să avem un parcurs care să ne plaseze constant în zona podiumului, fără pretenții prea mari, ținând cont de lipsa de experiență cu o mașină de tip R5. Înainte de etapa de la Iași eram în lupta pentru titlu, din punct de vedere matematic, dar eram conștienți că ritmul actual nu este unul care să ne faciliteze această luptă.

Rep: Etapa anterioară de la Iași, penultima din Campionatul Național, echipajul vostru a avut ghinion. Ce s-a întâmplat?
La Iași totul a decurs bine până pe penultima probă specială. Ne-am situat pe poziția secundă încă din prima probă și am încheiat prima zi cu un scratch pe superspeciala din Râpa Galbenă. Pe proba Poieni, aproape de finalul cursei, a apărut eroare în dictare și am fost surprins de un viraj strâns care se afla și pe un podeț. Viteza de intrare în acel viraj a fost prea mare și mașina a glisat către exterior, lovind capul de pod cu roata dreaptă spate. Impactul cu blocul de beton a fost nimicitor pentru suspensia mașinii, nemaiputând continua cursa.

Rep: Ce așteptări ai de la etapa de la Sibiu de anul acesta, ultima din calendarul oficial? Care este obiectivul vostru înaintea ultimei etape?
Personal, îmi doresc un raliu de asfalt ceva mai tehnic și nu atât de rapid ca în ediția 2017, unde am avut viteze medii mult peste recomandările din regulamentele specifice. Vom avea un parcurs care să ne faciliteze păstrarea poziției secunde, pentru asigurarea titlului de vicecampioni naționali.

Rep: Anul acesta, organizatorii Raliului Sibiului 2018 au pregătit 13 probe speciale pentru participanți, probe ce includ Păltinișul, serpentinele ce duc spre Transfăgărășan, între Cârțișoara și Bâlea Cascadă și multe alte probe interesante. Cum ți se par?
La prima vedere pare mai interesant decât anul trecut și cred că vom avea parte de niște probe ceva mai tehnice, nu doar probe de viteză excesivă ca în 2017. Abia aștept sesiunea de recunoașteri programată în săptămâna cursei, pentru a descoperi noile probe programate pentru acest an.

Rep: Raliul Sibiului 2018 se va suprapune cu un eveniment grandios, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 6 octombrie, în Piața Mare a Sibiului, prilejuit de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, motiv pentru care organizatorii raliului încurajează participanții să ia parte la eveniment. O să vedem echipajul Vali Porcișteanu – Dan Dobre și la astfel de manifestări?
Da, cu siguranță vom fi și noi alături de alți sportivi prezenți la manifestările programate în Piața Mare.

Rep: Ce mesaj ai pentru iubitorii de raliu care vor fi pe marginea specialelor sibiene?
Îmi doresc să văd pe marginea probelor, miile de oameni care erau prezenți în etapele sibiene devenite celebre, atât pe plan național, cât și internațional. Noi vom face spectacol și vom fi rapizi, atât cât va fi necesar pentru a ne atinge obiectivul.

Raliul Sibiului 2018 este un eveniment organizat de Clubul Sportiv “Aria pentru Sport” în parteneriat cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu. Înscrierile pentru ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, Campionatului Național Rally 2 Dunlop și a Campionatului Național de Vehicule Istorice Dunlop, care se va desfășura între 4 și 7 octombrie la Sibiu, au început deja, iar echipajele au termen de înscriere 28 septembrie 2018. Competiția va avea o lungime totală de 639,2 km, din care 120,5 km reprezintă distanța celor 13 probe speciale. Startul festiv al Raliului Sibiului 2018 este programat pentru joi, 4 octombrie, ora 20:30 în Piața Mică, fiind precedat de un eveniment dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire.
Raliul Sibiului este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, prin Serviciul Public Sala Transilvania.
Mașina oficială a Raliului Sibiului 2018 este oferită de Autoklass Sibiu.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.