Foto Arhivă

Autostrada Sibiu- Pitești, unul din cele mai mari proiecte de infrastructură ale României, are o dată incertă pentru începerea lucrărilor. Nici anul acestaa nu se va întâmpla acest lucru, fapt confirmat de comisarul european pentru politici regionale Corina Crețu.

Corina Crețu a declarat că fazele premergătoare începerii lucrărilor la autostrada sibiu- Pitești durează extrem de mult, lucru ce împiedică începerea lucrărilor anul acesta. Cel mai devreme, construcția efectivă ar putea începe anul viitor, asta dacă este pusă la punct birocrația.

”Am fost în ţară împreună cu comisarul pentru agricultură Phil Hogan şi pe bună dreptate interesul s-a axat asupra reţelei de transport. Eu cred că ceea ce am spus legat de Sebeş – Turda, Piteşti – Sibiu, legătura cu Moldova, toate aceste lucruri sunt esenţiale nu numai pentru Europa, dar şi pentru România. În ceea ce priveşte Sibiu – Piteşti, este un proiect întârziat, din punctul nostru de vedere nu poate fi începută construcţia mai devreme de 2019 şi este un proiect fanion pentru Uniunea Europeană, pentru că aşa cum spuneaţi, conectează de la Nord la Sud, de la Rotterdam la Constanţa, întreaga Uniune Europeană.”, a declarat Corina Crețu.

Sursa www.mediafax.ro

Join the Conversation

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Mi se pare imposibil cum diversele guvernari nu au facut nimic pt autostrada Pitesti Sibiu. De atitia ni se tot vorbeste de asta, incit si niste muncitori cu roabe si lopeti, tot faceau o bucata de autostrada. Acuma vom vedea diverse specii ce vietuitoare ca vor fi afectate de aceasta autostrada, incit sa se mai amine. Mai degraba se pare ca nu se vrea sa fie construita, dar declarativ se tot gaseste cite ceva sa nu se execute