dragnea la dna
Foto: Arhivă Mediafax

Nu mai puțin de 16 filiale vor ca Liviu Dragnea să plece din fruntea partidului în timp ce alte 19 îl susțin în continuare pe acesta. Filiala Sibiu este în tabăra partizanilor președintelului Camerei Deputaților.

Războiul mocnit din PSD a ieșit la suprafață. A erupt de-a dreptul. Scrisoarea pierdută săptămâna trecută a fost găsită astăzi. E un text care nu face economie de cuvinte tari. Semnatarii, trei oameni cheie din PSD, spun că partidul este în criză, anunță Digi24. „Oamenii nu mai au încredere în acest partid, chiar dacă în ultimii ani PSD a luat foarte multe măsuri populare. PSD este în război pe prea multe fronturi și are un Guvern în care oamenii au fost desemnați fără criterii de valoare. PSD este și în mijlocul unei crize externe, care poate duce la izolarea externă a țării. Agenda publică a fost acaparată de teme precum corupția, schimbările din justiție, „statul paralel”. Iar situația juridică a liderului Liviu Dragnea a devenit vulnerabilitatea majoră a partidului”. În mare, asta spun contestatarii președintelui PSD.
Scrisoarea este semnată de oameni considerați apropiați ai lui Liviu Dragnea, unii dintre ei chiar amici buni. Mulți dintre șefii de filiale spun că Dragnea trebuie să-și dea imediat demisia din funcția de la partid și din cea de la Camera Deputaților, pentru ca PSD să iasă din criză.
Pe de altă parte, Liviu Dragnea pune totul pe seama taberei adverse. Unii dintre cei care au rămas lângă el vorbesc despre semnatarii scrisorii ca despre trădători.
Sunt 19 filiale care îl susțin pe Dragnea și 16 care sunt de partea semnatarilor scrisorii, potrivit informațiilor Digi24.

În sprijinul actualului șef al PSD sunt Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Gorj, Vâlcea, Dolj, Teleorman, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Galați, Harghita și Covasna.

filialele lui dragnea
Filialele fidele lui Liviu Dragnea

Demisia, pe de altă parte, i-o cer filialele București, Ilfov, Timiș, Caraș Severin, Cluj, Suceava, Argeș, Olt, Dâmbovița, Giurgiu, Vaslui, Vrancea, Buzău, Ialomița, Constanța și Brăila.
De asemenea, printre cei care cer demisia lui Dragnea s-ar afla și șefii organizațiilor PSD din sectoarele 1, 2 și 3 ale Capitalei.
Scrisoarea nemulțumiților din PSD a fost făcută publică astăzi. Are doar trei semnatari -vicepremierul Paul Stănescu, primarul Capitalei, Gabriela Firea, și șeful PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. În scrisoare se solicită „demisia imediată” a lui Liviu Dragnea, precizând că solicitarea vine din partea mai multor lideri.

filiale impotriva lui dragnea
Filiale împotriva lui Dragnea

„În fața situației de criză, pentru a evita izolarea internațională a țării și pierderea încrederii în PSD, propunem următoarele acțiuni: 1. Demisia imediată a domnului Liviu Nicolae Dragnea din funcția de președinte al Partidului și din funcția de Președinte al Camerei Deputaților. 2. Asigurarea interimatului conducerii PSD de către doamna Viorica Dăncilă, președinte executiv, până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019. Democratizarea vieții interne de partid și asigurarea funcționării statutare a structurilor interne (Birou Permanent Național, Comitet Executiv, Consiliul Național, Departamente etc.)”, se arată în document.
Președintele PSD a refuzat să spună cum va acționa, ca răspuns la această scrisoare. El a spus că va vorbi „mult și apăsat în CEx”.
„Voi da curs solicitării să citesc acea epistolă. Am înțeles care e cea mai mare supărare – să ne aliniem cu Iohsnnis, SPP, SRI, DNA. Eu, ca președinte, nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituții care nu trebuie să se implice în politică”, a fost singura declarație făcută de Liviu Dragnea.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu