Ora de Sibiu
Știri in direct

Primăria Sibiu va construi primul centru multifuncțional pentru copii și vârstnici aflați în dificultate

977

Consiliului Local Sibiu va decide în ședința din această lună asupra unui proiect prin care Primăria Sibiu solicită aprobarea documentației tehnico-economice pentru amenajarea unui Centru multifuncțional pe str. Henri Coandă, nr.51, în spațiul atelierelor școlare ale Liceului Tehnologic Henri Coandă. Proiectul propune realizarea unui centru de zi pentru școlari aflați în dificultate socială şi a unui centru de zi pentru persoane vârstnice.

Dacă primește aprobarea Consiliului Local, Primăria Sibiu va depune acest proiect pentru obținerea finanțării din fonduri europene pe Axa 4, obiectivul prioritar 4.3 care vizează îmbunătățirea condițiilor de viață pentru comunitățile marginalizate. Valoarea investiției este estimată la 4,7 milioane de lei.
Acest Centru multifuncțional va oferi 120 de locuri pentru copiii, tinerii, adulții și vârstnicii care se află în dificultate. Copiii își vor pregăti aici temele și vor putea participa la activități școlare, educative, recreative și de socializare. În aceeași locație vor fi oferite servicii de consiliere, pregătire profesională și sprijin pentru părinți. Vârstnicii vor putea socializa și primi consiliere juridică, medicală și psiho-socială, Primăria Sibiu dorind astfel să contribuie la reintegrarea vârstnicilor în comunitatea activă.
Noua clădire cu un etaj și mansardă va include două săli dedicate activităților pentru vârstnici, o sală de sport, două săli de activități pentru copii și tineri, trei săli multimedia, o ludotecă, birouri pentru asistenți sociali/ consiliere/ consiliere parentală, trei chicinete, spații de depozitare, administrative și grupuri sociale.

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
airsoft.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...