Ora de Sibiu
Știri in direct

S-a semnat contractul pentru construcția noului Liceu de Artă din Sibiu

1.898

Procedura de achiziție pentru construcția noului Liceu de Artă s-a finalizat după lungi întârzieri cauzate de contestații și legislație.

După o procedură de achiziție pentru studiul de fezabilitate și predarea acestui document, Serviciul de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar a inițiat în 15 noiembrie 2017 procedura pentru contractarea lucrărilor propriu-zise. Aceasta a fost oprită însă de două contestații depuse, ambele respinse ulterior de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, prima fiind respinsă și de Curtea de Apel Alba Iulia.
Din cauza acestor contestații, procedura a fost suspendată până în 28 februarie 2018. În data de 2 martie 2018 serviciul public menționat a reluat procedura de achiziție, cu asistența unor observatori din partea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice. După 14 ședințe de evaluare a celor două oferte depuse, contractul s-a semnat în data de 20 septembrie 2018 cu Asocierea Construcții SA & Arhimus SRL. Obiectul contractului este “Reabilitarea și extinderea Căminului de pe str. Oituz, nr. 31 Sibiu în vederea mutării Liceului de Artă”.
Contractul cu o valoare de 20,4 milioane lei include realizarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuție și obținerea avizelor necesare pentru care asocierea contractată are la dispoziție trei luni de la semnarea contractului. După realizarea documentațiilor, în termen de 12 luni, constructorul va executa lucrările de construcție propriu-zise:
● Reabilitarea clădirii existente a Căminului prin lucrări de consolidare, recompartimentare și amenajarea cu materiale fonoizolante a pardoselilor, pereților și tavanelor.
● Construcția unui nou corp de clădire în formă de L în care se vor amenaja încă 20 de săli de clasă, ateliere, laboratoare și o sală de audiții
● Construcția unui corp de legătură între clădirea existentă și cea nouă
● Amenajarea curții Liceului prin crearea unui teren de baschet, a unor zone verzi și amplasarea de mobilier urban.
Noul Liceu de Arte va asigura condiții foarte bune de studiu pentru cei peste 450 de elevi care urmează cursurile acestei unități de învățământ.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...