HC Sibiu debutează sâmbătă în noul sezon competițional

0 705

„Urșii” de la Handbal Club Sibiu vor disputa mâine primul meci din sezonul competițional 2018-2019. HC Sibiu joacă în deplasare, pe terenul celor de la AHC Potaissa Turda, de la ora 10. Vacanța s-a încheiat pentru handbaliștii sibieni din august, când aceștia au revenit la antrenamente și au început pregătirea pentru noua ediție de campionat.

Federația Română de handbal a dat publicitării programul și sistemul competițional pentru Divizia A masculin – edița 2018/2019. Cele 24 de formații participante au fost repartizate în prima fază a competiției în patru grupe de câte șase echipe. Handbal Club Sibiu face parte din Grupa D, alături de: CS Minaur Baia Mare, AHC Potaissa Turda, CSM Oradea, HC Szejke Odorhei și HCM Sighișoara.

Sistemul competițional din acest sezon
Prima fază a competiției se va juca în sistem fiecare cu fiecare, tur-retur I și tur-retur II, urmând să aibă loc două meciuri acasă și două în deplasare în compania tuturor oponenților din grupă. După disputarea tuturor meciurilor din grupă, primele două clasate se vor califica la turneul semifinal, acolo unde vor participa primele două clasate din toate cele patru grupe. Se vor alcătui două grupe semifinale și se va juca în sistem fiecare cu fiecare în cadrul unui turneu de trei zile.
Ocupantele primelor două locuri în cele două grupe semifinale se califică pentru turneul final. Acesta se desfășoară în sistem Final Four, adică semifinale și finale (locul 1 și finala mică). Echipele clasate pe locurile 1 și 2 la turneul Final al Diviziei A vor promova în Liga Națională. Echipele clasate pe locurile 3 și 4 vor vor susține jocuri de baraj cu locurile 11 și 12 din Liga Națională.
„Ne asteaptă un nou campionat, campionat cu schimbări interesante de regulament, am fost repartizati intr-o serie cu echipe bune, obiectivul nostru e calificarea la turneul semifinal si de ce nu, în funcție de condiții, chiar final. Avem un lot cu ceva schimbări față de sezonul trecut, cu mulți juniori care sperăm să crească frumos alături de colegii lor mai experimentați. În vederea pregătirii pentru noul sezon am efectuat mai multe meciuri amicale, care au fost un prilej foarte bun de verificare și pentru omogenizarea relațiilor de joc între jucătorii echipei noastre. Sperăm la un sezon bun, mai bun decât cel precedent, în care să ne îndeplinim obiectivele și în care să beneficiem de susținerea publicului sibian”, au declarat oficialii HC Sibiu.

Schimbări în lotul HC Sibiu
În pauza competițională au avut loc mai multe schimbări în lotul formației sibiene, însă clubul contează în continuare pe un nucleu important de jucători. În plus, oficialii HC Sibiu își pun mari speranțe și în tinerii handbaliști de la clubul partener CSȘ Sibiu.
„Ne-au plecat jucători buni din lotul pe care l-am avut în sezonul trecut, însă am reușit să ne păstrăm un nucleu, un grup de jucători importanți, cu caracter pe care ne bazăm în acest campionat și lângă care încercăm să dăm șansa și jucătorilor sibieni tineri și foarte tineri de la clubul nostru partener – CSȘ Sibiu, să crească în valoare, să urce în cariera lor sportivă alături de colegii lor mai experimentați și într-o competiție mai puternică”, a declarat președintele HC Sibiu, Matei Damian.
Primul meci acasă, în etapa a 3-a
Următoarea partidă va avea loc tot în deplasare, cu HCM Sighișoara, urmând ca handbaliștii sibieni să joace primul meci în fața propriilor suporteri în etapa a 3-a, când vor primi vizita celor de la HC Szejke Odorhei.

Lotul HC Sibiu din sezonul 2018/2019
Portar – Gabriel Șofronici, Kazimierz Novacovschi, Cătălin Giurcoiu (dublă legitimare juniori)
Extremă stânga – Raul Muntean, Gabriel Clenci
Inter stânga – Ovidiu Pasere, Florin Ramba, Alexandru Bogdan
Conducător joc – Radu David Radu, Bogdan Verza
Inter dreapta – Horațiu Căpățână, Lucian Albu (dublă legitimare juniori)
Pivot – Răzvan Briotă, Mihai Blaga, Mircea Dobre (dublă legitimare juniori)
Extremă dreapta – Robert Micloș, Daniel Boica și Traian Mihălțan (dublă legitimare juniori)
Staff tehnic – Dorin Purcărea, Matei Damian

Au plecat:
– Adrian Șuteică – destinație necunoscută
– Paul Giurgiu – CSM Făgăraș – Liga Națională
– Adrian Cerghit – CSM Făgăraș – Liga Națională
– Robert Fekete – HC Szejke Odorhei
– Darius Apolzan – Germania
– Ungar Klaus- destinație necunoscută
– Andrei Sora – Centrul Național Olimpic de Tineret Brașov
Au venit:
– Cătălin Giurcoiu – junior dublă legitimare CSȘ Sibiu
– Gabriel Clenci – transfer CSȘ Sibiu
– Lucian Albu – junior dublă legitimare CSȘ Sibiu
– Mircea Dobre – junior dublă legitimare CSȘ Sibiu
– Daniel Boica – junior dublă legitimare CSȘ Sibiu
– Traian Mihălțan – junior dublă legitimare CSȘ Sibiu
– Alexandru Bogdan – Centrul Național de Excelență Sighișoara

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.