Ora de Sibiu
Știri in direct

VIDEO Unul din călugării care l-au cunoscut pe Arsenie Boca îi sfătuiește pe sibieni să voteze la referendum

8.171

Starețul David de la Mănăstirea Sădinca, unul din călugării care l-au cunoscut pe părintele Arsenie Boca, i-a sfătuit duminică, pe credincioși, în timpul slujbei, să voteze la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie. Călugărul David a vorbit în predica sa despre felul în care Dumnezeu a distrus cetățile Sodoma și Gomora, din cauza păcatelor celor ce locuiau aici.

„Știți foarte bine că Dumnezeu a pedepsit pe Sodoma și Gomora fiindcă trăiau bărbați cu bărbați. Este ceva împotriva legii, împotriva firii. (…) De aceea, mergeți la vot cu toți și veți da seama fiecare pentru răspunsul pe care îl veți avea. Iubiții mei fii să ne păstrăm trupurile și sufletele noastre curate. Cum spunea și preacuviosul părinte Arsenie Boca, zice feciorie până la căsătorie. De aceea nu vă întinați trupul pentru că ați observat că orice păcat ați făcut, după ce l-ați înfăptuit, vă pare rău de el”, a spus călugărul David.
Acesta le-a povestit enoriașilor cum soția lui Lot nu a ascultat sfatul îngerilor și a șrivit în urmă, spre Sodoma și astfel a fost prefăcută într-un stâlp de sare, potrivit Bibliei.
În timp ce starețul de la Sădinca a dat ca exemplu, pilda biblică despre Sodoma și Gomora, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu a vorbit în ultimele sale predici, depre Iisus Hristos care a binecuvântat mirele şi mireasa, în Nunta din Cana Galileii.

video

„Mesajul nostru este unul foarte responsabil, o chemare sfântă de a ne împlini o obligaţie. Suntem obligaţi ca să răspundem acestei chemări. Şi sunt sigur că acest mare examen, este cel mai mare examen pe care credincioşii creştini, nu numai cei ortodocşi, ci toţi credincioşii creştini din ţară sunt obligaţi să-l treacă, acest examen. Dacă l-om trece, va fi bine pentru noi şi pentru urmaşii noştri. Dacă vom cădea la acest examen, vom suporta mai departe, toate consecinţele. Şi s-a mediatizat, s-au făcut cunoscute urmările în ţările mari, în ţările în care libertatea aceasta exagerată, este dusă la rangul de lege. Vor fi pedepsiţi cei care nu vor accepta ceea ce este de fapt o excepţie. Şi dacă este o excepţie, să rămână excepţie, iar noi toţi cei care suntem credincioşi, care ne închinăm Mântuitorului Iisus Hristos, să ne amintim că însuşi Hristos a binecuvântat Nunta din Cana Galileii, l-a binecuvântat pe mire, a binecuvântat pe mireasă”, a spus ÎPS Laurenţiu recent, într-un mesaj video publicat pe site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.
Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00. Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu „da” sau „nu” va fi: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...